Zitec lanseaza Sharoid, o aplicatie dedicata telefoanelor Android

Compania Zitec, unul din principalii producatori locali de aplicatii online, anunta extinderea portofoliului de produse proprii prin lansarea unei aplicatii dedicate utilizatorilor de telefoane mobile care ruleaza sistemul de operare Android.


Aplicatia poarta numele de Sharoid si poate fi utilizata de posesorii de terminale mobile care ruleaza sistemul de operare Android al Google si care au, în acelasi timp, cont pe reteaua de socializare Facebook.

Sharoid a fost conceputa pentru a ajuta utilizatorii de smartphone-uri, în special noii cumparatori, sa identifice aplicatiile cele mai folositoare pentru telefonul lor.

Daca pana în acest moment singurele metode prin care un posesor de telefon cu sistem de operare Android putea sa descopere aplicatii interesante si utile erau consultarea listei celor peste 50.000 de aplicatii prezente în Android Market sau urmarirea recenziilor de pe blogurile de specialitate, odata cu lansarea Sharoid lucrurile devin mult mai simple, sustin autorii programului.

Aplicatia se instaleaza pe telefon direct de pe site-ul www.sharoid.com, apoi, prin simpla autentificare pe Facebook, posesorul terminalului poate vedea ce alte aplicatii pentru Android au instalat prietenii sai.

“Scopul Sharoid este acela de a face mai usoara descoperirea de noi aplicatii pentru telefoane. Cine îsi cumpara un smartphone cu Android vrea sa gaseasca aplicatii care sa-l ajute cat mai mult si care sa i se potriveasca.

Daca luam ca exemplu un soft de navigare GPS cu harti si alerte de trafic, o recenzie din strainatate nu este foarte utila daca aplicatia nu are harti sau comunitate de contribuitori în Romania.

În schimb daca prietenii din Romania folosesc un program de acest tip, este clar ca o fac pentru ca le este util, pentru ca exista o comunitate în spatele acelei aplicatii”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Dincolo de descoperirea de noi programe, Sharoid prezinta si topuri ale celor mai populare aplicatii în randul prietenilor, dar si din întreaga retea de socializare Facebook. Pe viitor aplicatia se va integra si cu alte retele sociale.

“Sunt relativ putine aplicatii care faciliteaza împartasirea de experiente privind diverse soft-uri între cunoscuti, iar integrarea cu Facebook si dezvoltarea unei aplicatii dedicata acestei retele sociale ne va oferi un avantaj”, sustine Lapusan.
Sharoid este cel de-al doilea proiect al Zitec pentru utilizatorii Facebook.

Compania a lansat la finele lunii martie HotelPeeps.com, o aplicatie care îsi propune sa ajute turistii în alegerea locurilor de cazare. Succesul acesteia în randul utilizatorilor de Facebook se traduce în aproximativ 10.000 utilizatori lunari înregistrati de la lansarea din Martie 2010.

Managerul Zitec a declarat, de asemenea, ca lansarea Sharoid vine într-un moment propice pentru dezvoltarea de programe software pentru Android. “Pe acest segment, spre deosebire de AppStore-ul Apple, nu este o concurenta foarte acerba, iar libertatea permisa dezvoltatorilor este mult mai mare”, a adaugat Lapusan.

Oficialul apreciaza ca peste 80% dintre utilizatorii Sharoid vor fi noii cumparatori de smartphone-uri care ruleaza Android.

“Acestia vor fi interesati sa afle care sunt cele mai potrivite aplicatii, iar Sharoid îi va ajuta sa le gaseasca în cel mai scurt timp”, a mai spus Lapusan.

Zitec este una dintre cele mai importante companii din industria IT romaneasca specializata pe dezvoltarea de produse si aplicatii on-line complexe.

Cu peste 80% din venituri provenite din proiecte externe în SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat si de referinte de top pe plan local obtinute de la clienti precum J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau Lafarge.

Sursa: www.totalpr.ro | via