Tehnologiile anului 2010 prezentate la CAMEX Constanta

Constanta este principalul polarizator economic in regiunea Marii Negre si are in derulare numeroase proiecte pe termen mediu si lung in cadrul programelor regionale. Evenimentele CAMEX de la Constanta vin tocmai pe acest trend ascendent al dezvoltarii regionale si al investiilor numeroase realizate in ultimii ani in Constanta.


Intre 27 si 30 mai, la Centrul Expozitional din Constanta vor avea loc cea de-a IX-a editie a Expozitiei Nationale de Constructii si Instalatii CAMEX la Constanta si Forumul Regional in Constructii Construct Week.

La expozitie participa atat companii din Constanta si zona Dobrogei, cat si din Bucuresti, Brasov, Iasi, Bistrita-Nasaud, Arges, Galati si Dolj. Tematica standurilor este alcatuita din energiile neconventionale, sisteme complete de incalzire a apei cu energie solara, sisteme profesionale de constructii, tencuieli decorative, pardoseli epoxidice, piscine din fibra de sticla si piscine de lux din beton armat, produse din piatra naturala si mobilier urban, sisteme de incalzire in pardoseala, case din lemn, casute de vacanta si gradina, mobilier de gradina, ferestre si usi din lemn stratificat cu geam termopan, foisoare, sisteme de vopsitorii pentru interior si exterior, sisteme de termoizolatii si hidroizolatii, instalatii pentru tratarea apei, tehnologii de producere a energiei termice folosind biomasa granulara, sisteme de climatizare, ventilatie si tratare a aerului.

Iata cateva dintre asteptarile expozantilor de la CAMEX Constanta:

„Speram ca vizitatorii expozitiei CAMEX de la Constanta sa fie interesati de energiile neconventionale. Standul nostru va avea ca subiect tocmai energiile neconventionale. Vom prezenta pompe de caldura si panouri solare. Energiile neconventionale urmaresc reducerea consumului. Consumand mai putin, oamenii vor plati mai putin. Intr-un segment de criza acest lucru este foarte important”, a declarat Traian DUCA, Director General DELATREID

„Participarea la expozitie este motivata de faptul ca antreprenorii romani cu sprijinul guvernului vor fi motivati sa foloseasca produse fabricate in Romania si nu din import, prin aceasta ducand la crearea de locuri de munca si colectarea de taxe pentru buget”, a declarat Ion GAVRILA, Director General ELECTROARGES.

Timp de doua zile, simultan cu Expozitia CAMEX, va avea loc la Centrul Expozitional Forumul Regional in Constructii Construct Week, care se adreseaza specialistilor din zona si cuprinde 3 conferinte de specialitate: Conferinta dedicata studiului terenurilor, infrastructurii, tehnicii structurilor si inchiderilor si Conferinta de acoperisuri, izolatii, fatade, pardoseli si eficienta energetica (27 mai), prezidate de Prof. Univ. Dr. Ing. Nicolae BOTU de la Facultatea de Constructii si Instalatii din Iasi; Conferinta de arhitectura si dezvoltare urbana (28 mai), al carei Chairman este Arh. Alexandru BALAN, Vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania si Presedinte al Filialei Dobrogea a OAR.

Forumul Construct Week reuneste specialisti din domeniul constructiilor, membri ai asociatiilor de profil si patronatelor din Romania, personalitati provenind din mediul universitar si academic, arhitecti si reprezentanti ai administratiei locale.

Vor fi abordate teme de actualitate precum reabilitarea termica si eficienta energetica, planul urbanistic zonal si anomalii urbanistice, rolul arhitecturii in dezvoltarea turistica a Deltei, tehnologii moderne pentru realizarea incintelor verticale uscate in mediul urban, solutii de imbunatatire a terenurilor, influenta mediului marin asupra invelitorilor, realizarea structurii de rezistenta pentru constructiile tipizate din structuri metalice usoare, elemente de etansare, mascare si fixare pentru acoperisurile cu tigla metalica.

Programul complet al Forumului de la Constanta, lista speakerilor si invitatilor, precum si alte informatii despre eveniment gasiti pe www.constructweek-constanta.ro.

Partenerul Oficial CAMEX 2010 si Construct Week 2010 este DEKO Professional Services.

Sponsor al Conferintei de arhitectura si dezvoltare urbana Constanta 2010 este Saint-Gobain Glass Romania. Parteneri de comunicare: ConstructionNews.ro si Infoconstruct. Partener local: Telegraf Advertising.

Partenerii Institutionali Construct Week Constanta 2010: Patronatul Societatilor din Constructii, Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania, Asociatia Nationala a Montatorilor de Acoperisuri din Romania si Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Dobrogea.

ABplus Events va invita sa luati parte la cele doua evenimente dedicate constructorilor din Dobrogea. Programul de vizitare al expozitiei este de joi pana sambata, intre orele 10:00 si 18:00, iar duminica intre orele 10:00 si 14:00. Invitatia de vizitare a expozitiei poate fi descarcata de pe www.camex.ro.

Compania ABplus Events a fost infiintata in anul 1997, fiind de 13 ani lider in organizarea de targuri si expozitii in constructii la nivel national.

In 2010, ABplus Events isi continua misiunea de a oferi informatii, inspiratie si acces la piata prin expozitii, evenimente, publicatii si data business in constructii.

Printre brandurile dezvoltate in timp de ABplus Events se numara CAMEX, Seara de Excelenta, Construct Week, EFIMARK, EFICALL sau ConstructionNews.ro si DecoNews.ro.