HTC, producatorul Google Nexus One, ataca Apple

Producatorul taiwanez HTC a inaintat o plangere impotriva Apple la Federal Trade Commission (FTC) solicitand oprirea vanzarilor de iPhone-uri, iPod-uri si iPad-uri fabricate in afara SUA.


Miscarea vine la mai putin de trei luni dupa ce Apple a dat in judecata HTC pentru pretinsa incalcare a 20 de patente legate de interfata utilizator a iPhone, arhitectura de baza si hardware.

HTC pretinde ca Apple incalca patentele a trei directoare telefon si alte doua legate de gestionarea energiei.

"Intreprindem aceasta actiune impotriva Apple pentru a ne proteja proprietatea intelectuala, partenerii nostri industriali si, cel mai important, clientii nostri ce utilizeaza telefoane HTC", a spus Jason Mackenzie, vice-presedinte al operatiunilor HTC din America de Nord.

Insa analistii americani considera plangerea HTC ceva mai mult decat o tactica de a amana procesul Apple impotriva companiei, potrivit rapoartelor.

Observatorii au spus ca procesele vor creste tensiunile dintre Apple si Google pe masura ce acestea isi intensifica lupta pentru a castiga cote mai mari pe piata smartphone.

Plangerea HTC este ultima dintr-o lista tot mai lunga legata de Apple iPhone. In octombrie anul trecut, Nokia a dat in judecata Apple sustinand ca iPhone incalca patentele sale, insa Apple a ripostat cu un contra-proces.

Sursa: www.computerweekly.com