Stiri pe telefonul tau mobil:Telenews, prima platforma de stiri online direct pe telefonul mobil

Stiri pe telefonul tau mobil:Telenews, prima platforma de stiri online direct pe telefonul mobil

Telenews, prima televiziune de stiri pentru telefonul mobil, este o initativa apartinand jurnalistului francez de origine romana Nicolas Don. Acesta a declarat ca proiectul va fi demarat in cea de a doua jumatate a lunii martie, fiind realizat in partneriat cu reteaua de telefonie mobila Orange.


Abonatii Orange vor avea acces gratuit la Telenews, primind pe telefonul mobil informatii in timp real din domenii variate, precum politica, economie, cultura, sport sau societate.

Initiatorul proiectului, Nicolas Don, este un om cu experienta in domeniul televiziunii, colaborand cu posturi de televiziune precum TVR1 si Realitatea TV.

Acesta isi doreste sa ofere o “imagine completa asupra realitatii zilei in maxim 5 minute”, declarand ca jurnalele de stiri Telenews vor fi disponibile si pe Internet.

Proiectul de nisa a fost implementat si in alte tari, rezultatele fiind exact cele asteptate.

Studiile realizate atat in Europa cat si pe continentul american demonstreaza ca tinerii utilizeaza alte media pentru a se informa, televizorul fiind plasat in numeroase cazuri la coada clasamentului.

Telenews va prezenta si reportaje axate pe teme de societate dar si stiri culturale, economice sau politice.

O sectiune intitulata “Cultura Cool” va prezenta informatii exclusiv din cultura urbana, Nicolas Don dorind sa demonstreze ca in Romania exista o viata
culturala extrem de activa, chiar daca nu este prezentata asa prin intermediul mass media.

Jurnalele de stiri vor fi realizate de Nicolas Don si de catre o echipa de viitori jurnalisti, acestia formand “miniredactia” Telenews. Vor fi prezentate si interviuri cu personalitati din domenii variate, de la ministri si diversi politicieni pana la actori sau cantareti.

Sursa: Orange Romania