Microsoft se dedica activitatilor din China, in pofida deciziei Google de a se retrage

Microsoft se dedica activitatilor din China, in pofida deciziei Google de a se retrage

Microsoft va continua sa se dedice puternic activitatilor din China, chiar daca Google a decis recent sa retraga serviciul de cautare de pe aceasta piata din cauza problemelor legate de cenzura, a declarat un oficial al celui mai mare producator de aplicatii informatice la nivel mondial.


Grupul producator de software intentioneaza sa cheltuiasca in acest an 500 de milioane de dolari pentru centrul de cercetare si dezvoltare din China, a declarat Zhang Yaqin, vicepresedinte al Microsoft insarcinat cu activitatile de profil din China, citat de Reuters.

"Microsoft acorda o mare importanta dezvoltarii in China, care are o importanta strategica pentru companie ", a afirmat Zhang la un forum economic organizat in insula chineza Hainan.

El a aratat ca centrul de cercetare si dezvoltare al Microsoft din Shanghai va avea, intr-o prima etapa, 1.500 de angajati , fiind posibil ca numarul acestora sa ajunga in timp la 7.000.

De asemenea, sediul central al operatiunilor de cercetare si dezvoltare din Asia va fi la Beijing, care, dupa finalizarea construciei, va avea o capacitate de 8.000 de cercetatori.

Microsoft opereaza totodata si alte servicii in China, precum cele de mesagerie instant si motorul de cautare Bing.

Google a anuntat, in martie, ca va inchide motorul de cautare Google.cn, in urma unor atacuri ale hackerilor despre care crede ca au provenit din China. Decizia este si un protest fata de cenzurarea informatiilor, precum cele legate de independenta Tibetului si miscarea spirituala Falun Gong.

In pofida inchiderii motorului de cautare, Google opereaza inca un centru de cercetare si dezvoltare in China si vanzari de publicitate
pentru site-urile in limba chineza.

Sursa: TehnoPOL