Cosmote a lansat serviciile 3G in peste 300 de localitati

Cosmote a lansat serviciile 3G in peste 300 de localitati

Cosmote Romania a lansat, miercuri, serviciile de comunicatii de generatia a treia (3G), care permit clientilor acces mobil la Internet la viteze de pana la 21,6 Mbps, tariful unui abonament incepand de la 11,9 euro/luna (TVA inclusa), a anuntat operatorul.


Reteaua 3G a Cosmote Romania acopera aproximativ 58% din populatia Romaniei si orasele Bucureşti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Galati, Craiova, Brasov, Moinesti, Oltenita si Orastie, precum si alte aproximativ 300 de localitati.

"Serviciile 3G de internet mobil in banda larga Cosmote Romania sunt disponibile prin intermediul solutiilor Connect 3G (...), care permite cel mai mare transfer de date cu viteze de pana la 21,6 Mbps la cel mai avantajos pret, respectiv 11,9 euro/luna, TVA inclusa, pentru trafic de 5GB", se arata intr-un comunicat al operatorului.

Directorul general al Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos, a declarat, intr-o conferinta, ca operatorul va continua eforturile de extindere a retelei 3G intr-un ritm foarte rapid, asa cum s-a intamplat si cu acoperirea 2G (infrastructura GSM).

Complementar cu lansarea serviciilor 3G, in magazinele Cosmote este disponibila o noua solutie de conexiune la Internet pentru laptopuri prin intermediul Connect EVDO, care asigura viteze de acces de pana la 3,1 Mbps.

Tariful gamei de abonamente Connect EVDO incepe de la 7,99 euro/luna (TVA inclusa) si permite clientului un trafic de 2GB la viteze de descarcare de pana la 3,1 Mbps. Dupa depasirea acestui prag, viteza de descarcare se reduce la 128 kbps, iar traficul aditional nu este taxat de operator.

Cel mai scump abonament Connect EVDO costa 26,18 euro/luna (TVA inclusa) pentru o perioada de contract de 24 de luni si asigura un trafic de 20GB la o viteza de descarcare de pana la 3,1 Mbps.

In plus fata de 3G, in magazinele operatorului sunt disponibile si serviciile de acces mobil la Internet prin intermediul retelei CDMA cu viteze de pana la 3,1 Mbps.

De asemenea, compania si-a imbunatatit reteaua de date GPRS existenta la EDGE.

Serviciile 3G furnizate Cosmote Romania sunt disponibile si in roaming, in 30 de tari prin intermediul a 37 de operatori.

Sursa: Cosmote