Stickul USB Check Point Abra - Cel mai mic computer

Stickul USB Check Point Abra - Cel mai mic computer

Abra le ofera utilizatorilor acces de oriunde la e-mailurile, documentele si aplicatiile companiei, fie offline, fie online prin conexiune integrata VPN (virtual private network). Abra se încarca automat pe orice PC si include stocare locala criptata pentru a proteja toate informatiile de pe dispozitiv.


Angajatii mobili si contractorii care acceseaza reteaua corporate folosind echipamente personale sau terte pot expune informatiile sensibile ale companiei la riscuri, amenintând astfel reteaua.

De exemplu, angajatii mobili care stocheaza informatii corporate pe calculatorul de acasa pot, din neglijenta, sa expuna informatiile companiei atunci când un utilizator de acasa viziteaza un site peer-to-peer (P2P) pentru schimbul de documente sau când trimit atasamente prin mesaje instant (IM).

În mod similar, un contractor poate trimite, din greseala, documente interne catre un alt client. În ambele situatii, pagubele potentiale provocate de scurgerile de informatii sunt mari.

Pentru a oferi companiilor o alternativa sigura si convenabila care sa permita PC-urilor terte accesul la retea, Check Point si SanDisck au colaborat pentru a dezvolta Abra.

Dispozitivul combina virtualizarea, VPN-ul si tehnologiile de securitate Check Point cu un drive USB criptat de înalta performanta de la SanDisk pentru a crea un mediu de lucru virtual sigur. Utilizatorii trebuie doar sa conecteze stickul Abra la un calculator cu Windows instalat si sa introduca datele de legitimare pentru a transforma rapid orice PC într-un desktop corporate.

„Abra poate schimba modul în care oamenii lucreaza de la distanta. Este un nou mod simplu de a asigura mobilitatea”, a spus Gil Shwed, Presedinte si CEO Check Point.

„Abra nu se aseamana cu niciun alt dispozitiv, întrucât combina nu numai virtualizare, VPN si securitate robusta a informatiilor într-un dispozitiv unic ultra-portabil, dar ofera si o modalitate accesibila si eficienta din punctul de vedere al costurilor.

Cu Abra, utilizatorii vor putea lucra de la distanta, în siguranta, fara a fi nevoiti sa transporte laptopuri scumpe si grele”, a completat Shwed.

Pentru a proteja informatiile sensibile stocate pe Abra, dispozitivul utilizeaza numeroase masuri avansate de securitate.

Criptarea hardware si software protejeaza informatiile care nu sunt folosite în timpul utilizarii.

Program Control regleaza tipurile de aplicatii utilizate de Abra pentru a proteja reteaua corporate de malware-ul asociat cu aplicatiile neautorizate.

Tehnologiile de virtualizare izoleaza o sesiune de lucru Abra de calculatorul gazda, asigurând pastrarea informatiilor sensibile pe stick si prevenind pierderile de informatii.

„În businessul nostru trebuie sa le aratam partenerilor cum functioneaza solutiile si, de cele mai multe ori, acestia nu ne permit sa venim cu PC-urile proprii”, a spus Loup-Fred Regent, Marketing Manager la Computerlinks. „Cu Abra, doar introducem dispozitivul si ne conectam într-un mod sigur la Intranet.

Check Point este singura companie care ofera acest nivel de ultra mobilitate.

Abra este cea mai buna experienta si cea mai buna solutie completa de conectare la Intranet fara un PC”, a adaugat Regent.

Caracteristici si benefecii ale Check Point Abra:
- Mediul Standard Windows pentru utilizator permite navigarea usoara si adoptarea rapida a utilizatorului final.
- Previne pierderile de informatii prin controlul traficului catre retele si website-uri.
- Controlul transferului de fisiere face ca schimbul de fisiere între mediul de lucru personal si cel corporate sa fie controlate de regulile de securitate.
- Compliance scanning scaneaza automat calculatorul gazda pentru a verifica daca pe punctul de lucru final este activa o solutie antivirus de la un vendor cunoscut.
- Autentificarea utilizatorului impune un nivel minim de putere a parolei, precum si certificate si tokenuri pentru autentificare multi-factor. O „tastatura virtuala” poate fi utilizata la logare pentru a bloca furtul parolei prin key logger.
- Managementul central prin Check Point SmartDashboard® ofera administrarea regulilor si actualizarilor prin gateway-uri Check Point, inclusiv reguli de autentificare si scanare de conformitate si setari VPN.

Sursa: Smartnews