Prima platformă de tranzacţionare online a unităţilor de fond

Prima platformă de tranzacţionare online a unităţilor de fond

Aviva Investors România anunţă lansarea primei platforme ce permite efectuarea online de operaţiuni de adeziune şi răscumparare în/din fondurile deschise de investiţii administrate de Aviva Investors România, www.directinvest.ro.


Platforma www.directinvest.ro le oferă investitorilor posibilitatea de a subscrie la fondurile deschise de investiţii administrate de Aviva Investors România din orice colţ al lumii, la orice oră îşi doresc, doar prin câteva click-uri de mouse.

De asemenea, investitorii pot lansa cereri de răscumparare atunci cand au nevoie de economiile acumulate, fără a fi nevoiţi să se grăbească la sediul unui distribuitor, pentru a depune cererea de răscumparare în timpul programului de lucru şi fără a fi nevoiţi să piardă timp stând la cozile de la ghişeu.

Aceste operaţiuni pot fi derulate de acum de acasă, dintr-un parc, de la birou, de oriunde şi oricând.

Pe lângă efectuarea de operaţiuni, platforma le permite investitorilor vizualizarea:
• deţinerilor curente în fondurile administrate de Aviva Investors România,
• istoricului contului personal (toate operaţiunile de adeziune/răscumpărare efectuate vreodată în fondurile administrate de Aviva Investors România, chiar şi în perioada când societatea de administrare purta numele de Certinvest),
• stucturii deţinerilor în fondurile administrate de Aviva Investors România, identificând astfel uşor în care tipuri de fonduri deţin ponderea cea mai mare. Acesta este un instrument util în alocarea economiilor proprii în concordanţă cu profilul de risc şi orizontul investiţional personal,
• randamentului mediu obţinut pe fiecare fond în care are deţineri, pe baza costului mediu ponderat de achiziţie a unităţilor de fond

Funcţionalităţile platformei www.directinvest.ro pot fi vizualizate online accesând tutorialele de prezentare a aplicatiei.

Realizarea de operaţiuni de adeziune şi/sau răscumpărare prin intermediul www.directinvest.ro se face în baza încheierii unui Contract de Operaţiuni cu Unităţi de Fond prin Internet între Aviva Investors România şi investitor.

Accesul la aplicaţie se face pe baza unui nume de utilizator (definit de investitor în momentul înregistrării pe site) şi a parolelor de autentificare, respectiv de operaţiuni, furnizate investitorului de Aviva Investors România la adresa de corespondenţă a investitorului prin serviciu de curierat securizat, sau personal, la sediul administratorului.

Eugen Voicu, CEO Aviva Investors România declară: „Sunt bucuros că avem oazia de a ne dovedi din nou calitatea de pionier pe piaţa fondurilor de investiţii din România. Proiectul www.directinvest.ro a fost imaginat acum câţiva ani şi suntem încântaţi că suntem primii din piaţă care oferă investitorilor contactul direct şi necondiţionat cu fondurile de investiţii.

De asemenea, oferim publicului larg www.despreinvestitii.ro, primul blog corporate din sectorul investitiilor. Prin aceste două noi site-uri ne dorim să stabilim o legătură directă cu investitorii, o legătură stabilă şi de calitate, cu mult diferită de legăturile intermediate cu care s-au obişnuit investitorii din România.”

Fondurile de investitii pentru care se pot efectua subscrieri şi/sau răscumpărări online, prin intermediul platformei www.directinvest.ro sunt:
• Aviva Investors XT Index
• Aviva Investors Intercapital
• Aviva Investors Orizont
• Aviva Investors Capital Plus
• Aviva Investors Tezaur

Pentru operaţiunile de adeziune la fondul Aviva Investors XT Index realizate prin intermediul www.directinvest.ro , investitorii beneficiază de o reducere a comisionului de subscriere cu 50%.

Astfel, pentru investiţii mai mici de 30 000 RON, realizate prin www.directinvest.ro , investitorul va plăti un comision de subscriere de 0,5% din suma subscrisă (faţă de un comision standard de 1% din suma subscrisă, aplicat în cazul adeziunilor realizate prin alte metode). Pentru sume mai mari de 30 000 RON, comisionul de subscriere este 0 (zero).

www.despreinvestitii.ro reprezintă blogul corporate al Aviva Investors România şi îşi propune să ofere persoanelor interesate de investiţii informaţii cu privire la tendinţele de pe piaţa de capital, explicaţii pentru evoluţia randamentelor fondurilor de investiţii şi sugestii de plasament a disponibilităţilor.

De asemenea, blogul doreşte să devină o interfaţă de comunicare între Aviva Investors România şi investitori, răspunzându-le la întrebări, şi oferindu-le informaţii legate de domeniul vast al investiţiilor, într-un limbaj accesibil.

Platforma de tranzactionare online a titlurilor de participare OPCVM www.directinvest.ro a fost dezvoltata in conformitate cu prevederile Instructiunii CNVM nr.2/2009 privind procedura de subscriere si rascumparare a titlurilor de participare emise de organismele de plasament colectiv prin intenet, Regulamentului CNVM nr. 15/2004, Regulamentului 32/2006 privind serviciile de investitii financiare si Legii 297/2004 privind piata de capital.

Sursa: Comunicate de presa