Pirateria online distuge economia ? Pirateria online va costa UE, in cinci ani, un milion de slujbe si 240 miliarde euro

Pirateria online distuge economia ? Pirateria online va costa UE, in cinci ani, un milion de slujbe si 240 miliarde euro

Uniunea Europeana va pierde, in urmatorii cinci ani, peste un milion de slujbe si pana la 240 de miliarde de euro din cauza descarcarilor ilegale de continut pe Internet, potrivit unui studiu referitor la pirateria online realizat de compania TERA Consultants din Paris, transmite Reuters.


Analiza s-a concentrat pe pirateria cu muzica, filme, televiziune si software.

In 2008, domeniile mentionate, in care lucrau 14,4 milioane de persoane, au generat venituri de 860 miliarde de euro.

In acelasi an, pirateria a provocat pierderi de zece milioane de euro si a costat 186.000 de locuri de munca.

Daca tendinta va continua, cresterea rapida a descarcărilor ilegale si tehnicile avansate de piraterie vor duce, in Europa, la pierderea a 1,2 milioane de slujbe si a 240 de miliarde de euro, pana in 2015.

Cea mai mare parte a descarcarilor ilegale se refera la muzica, televiziune si site-uri video, astfel incat impactul cel mai mare al pirateriei este in aceste domenii, se arata in studiu.

Agnete Haaland, presedinta Federatiei Internationale a Actorilor, crede ca este necesara constientizarea consumatorilor in privinta impactului economic si social al activitatilor ilegale pe Internet.

Sursa: Reuters