Noutati Samsung & Gartner: Gartner previzioneaza o crestere de 20% pentru industria chip in 2010

Gartner previzioneaza o crestere de 20% pentru industria chip in 2010

Industria chip globala isi va reveni puternic din recesiune si va inregistra o crestere de 20% in 2010, estimeaza Gartner.


Previziunea de crestre este usor mai ridicata fata de alte previziuni.

Cererea puternica pentru diferite chip-uri a contribuit la o crestere puternica a veniturilor producatorilor de chip-uri, de la producatorul de microprocesoare Intel, la producatorul de chip-uri de memorie Samsung Electronics.

Cresterea puternica a cererii de PC-uri si chip-uri de memorie va constitui principalul factor de crestere a veniturilor in industria semiconductor la 276 miliarde $ in acest an, de la 231 miliarde $ anul trecut, potrivit Gartner. Veniturile chip la nivel mondial au scazut anul trecut cu 9.6%.

Gartner estimeaza ca vor fi produse in acest an cu 20% mai multe PC-uri decat anul trecut, ceea ce va genera o crestere majora pentru producatorii de chip-uri.

Producatorii DRAM vor beneficia de o crestere de 55% a veniturilor in acest an, facand din acesta segmentul cu cea mai rapida crestere de pana acum. Cele mai multe chip-uri DRAM sunt utilizate in PC-uri.

Cresterea previzionata de Gartner este mai mare decat cea facuta de cel mai mare producator de chip-uri pe baza de contract, TSMC, care a previzonat luna trecuta o crestere de 18% pentru acest an.

Samusung, cel mai mare producator de chip-uri de memorie, a estimat luna trecuta ca vanzarile puternice de PC-uri vord duce la o creste a veniturilor sale cu 10-20%.

Sursa: Smartnews, cu multumiri