Noutati Panasonic: Panasonic prezinta prima camera foto din lume cu control tactil la declansare

Panasonic prezinta prima camera foto din lume cu control tactil la declansare

Panasonic isi completeaza portofoliul de produse cu modelul Lumix DMC-G2, cea mai mica si mai usoara camera foto din lume si prima cu lentile interschimbabile si control tactil la declansare, anunta producatorul.


Potrivit fisei tehnice a aparatului, utilizatorul beneficiaza de cele mai noi functii intuitive Panasonic.

Astfel, cu o simpla apasare cu varful degetului pe ecranul LCD al camerei atunci cand in cadru se afla subiectul ce trebuie fotografiat, noul G2 se ocupa singur atat de focalizare, cat si de declansare.

In plus, functia Live-View oferita de ecranul Intelligent LCD cu diagonala de 3 inci fac posibila vizualizarea efectelor pe care diferite configurari ale aparatului le produc asupra rezultatului final, chiar inainte de a realiza fotografia.

Senzorul de imagine de 12,1 megapixeli Live MOS si noul Venus Engine HD II, cu tehnologia Intelligent Resolution integrata, asigura imagini de foarte buna calitate atat pe modul foto, cat si video

DMC-G2 poate inregistra clipuri video in format AVCHD, sau motion JPEG, utilizatorul avand totodata flexibilitatea de a extrage imagini statice de inalta calitate din filmarea video, datorita tehnologiei Intelligent Resolution.

Camera dispune de iesire HDMI, astfel incat clipurile si fotografiile realizate sa fie vizualizate pe un televizor HD prin intermediul cablulului optional mini HDMI.

Pentru sporirea gradului de operabilitate, DMC-G2 adopta sistemul de control tactil al declansarii pentru prima data la un aparat foto din categoria sa.

Odata atins ecranul, aparatul autofocalizeaza automat pe subiect si declanseaza.

Cu Intelligent Scene Selector in modul iA, camera trece automat pe cel mai potrivit mod de fotografiere, potrivit subiectului fixat pe cadru prin atingerea ecranului.

La focalizarea manuala, utilizatorul poate largi zona fotografiata prin simpla atingere a ecranului, selectand 1x, 5x sau 10x si o poate muta pe ecran prin tragere cu degetul.

Lumix DMC-G2 detine un LCD cu unghi de vizionare larg, ce se poate roti 180 grade in lateral si se poate rabata 270 grade sus-jos putand fi vazut si operat din aproape orice pozitie.

Vizualizarea in sistem Live View cu 60 de cadre pe secunda este posibila cu ajutorul senzorului Live MOSce preia semnale direct de la senzorul de imagine si le trimite continuu si in timp real catre LCD.

Panasonic Lumix DMC-G2 va fi disponibil in trei variante de culori (negru, rosu si albastru), iar preturile de comercializare vor fi anuntate in maxim 30 de zile de la lansarea produsului.

Sursa: Rompres