Noutati ASUS: ASUS stabileşte un nou standard al performanţelor audio pentru portabile

Noutati ASUS: ASUS stabileşte un nou standard al performanţelor audio pentru portabile

Duetul dintre stil şi sonoritate demonstrează o dată pentru totdeauna că performanţa audio a unui notebook nu trebuie considerată mai puţin importantă decât cea video.


Divertismentul multimedia progresează în mod constant, trendul fiind furnizarea de conţinut pentru cât mai multe gusturi.

În acest context, laptopurile au un rol important, devenind adevărate centre media servind la vizionarea filmelor, audiţii muzicale sau la rularea jocurilor PC.

Utilizatorii de portabile solicită facilităţi multimedia din ce în ce mai avansate, lucru nu tocmai uşor de obţinut până în prezent.

Dacă plăcile video au cunoscut îmbunătăţiri semnificative în ultimi ani, zona audio a rămas pe un plan secundar.

Utilizatorii sunt nevoiţi să accepte un sunet de o calitate nesatisfăcătoare, mai slabă faţă de cea video.

ASUS şi-a asumat schimbarea acestei situaţii, lansând tehnologia exclusivistă SonicMaster, care marchează un nou standard pentru fidelitatea sunetului redat de laptopuri.

Audiţia de calitate folosind un portabil devine astfel realitate.

SonicMaster revoluţionează complet caracteristicile audio ale laptopurilor, fiind rezultatul dezvoltării în parteneriat de către ASUS şi Bang & Olufsen ICEpower®. Acestă tehnologie a debutat pe noile modele din seria ASUS N, oferind un sunet excepţional celor interesaţi de calitatea sunetului.

Linia de notebook-uri de vârf NX integrează facilităţi SonicMaster îmbunătăţite, reuşind să înlocuiască hub-urile de divertisment prezente în reşedinţe.

Noile portabile vor creşte satisfacţia utilizatorilor de aplicaţii multimedia, ridicându-se deasupra mulţimii de laptopuri de pe piaţă graţie fidelităţii sunetului redat.

Vântul schimbării este adus de laptopurile NX dotate cu SonicMaster Premium. Sunt urmate de mai multe modele din seria N echipate cu SonicMaster.

Chiar şi acestea sunt la kilometri distanţă înaintea oricărui portabil disponibil pe piaţă. “Revoluţia” a fost pornită de către echipa ASUS Golden Ear, care a armonizat componentele hardware şi software obţinând SonicMaster.

Problemele încercărilor anterioare de a îmbunătăţi calitatea audio a laptopurilor au fost depăşite.

Astfel, camerele de rezonanţă supra-dimensionate şi difuzoarele plasate special elimină vibraţia şi distorsiunea, iar componenta software ajustează cu precizie redarea.

Utilizatorul va putea asculta un sunet complet şi va percepe elementele vocale şi pe cele surround întocmai ca la o audiţie live.

Lucrând împreună cu designer-ul David Lewis la crearea colecţiei NX, ASUS a reuşit să schimbe percepţia sunetului redat de un laptop.

De la o temă uitată până acum, caracteristica audio a devenit foarte importantă.

Difuzoarele flanchează mai nou ecranul pentru a reda sunetul direct către urechi.

În acelaşi timp, tehnologia SonicMaster este însoţită şi de un aspect exterior superb, fiind pe gustul oricărui iubitor de frumos.

Învelişul de aluminiu bine lustruit transmite un mesaj clar: esenţa stilului este leadership-ul.

Între timp, noile modele ASUS N - N43, N63 şi N73 păstrează designul consacrat al seriei, având tema vizuală a valurilor.

În plus, carcasa câştigă eleganţă, atât prin încorporarea unor difuzoare acoperite cu un grilaj de tip mesh, cât şi prin suprafeţele de aluminiu.

Iubitorii de muzică vor aprecia tot mai mult portabilele ASUS NX, pe măsură ce le vor cunoaşte mai bine.

Ei vor descoperi un mod nou de interacţiune cu sistemul, prin intermediul a două touch pad-uri acompaniate de software-ul Rotation Desktop, comenzile fiind introduse în stilul unui DJ.

Rotation Desktop permite administrarea fişierelor într-un mod interactiv, simplu şi rapid, designul ergonomic fiind cu adevărat la îndemână.

Obţinerea unui sunet de calitate presupune şi lucrul cu fişiere audio de mari dimensiuni.

Orice utilizator ştie că o întârziere în accesarea muzicii preferate poate strica atmosfera unei petreceri. Pentru a elimina astfel de situaţii neplăcute, ASUS a înzestrat colecţiile N şi NX cu noua interfaţă USB 3.0 - de zece ori mai rapidă faţă de USB 2.0.

Laptopurile se bazează pe procesoare foarte puternice Intel Core™ i3, i5 şi i7, reuşind să ofere performanţe excelente, fără a compromite designul deosebit, aşa cum se întâmplă cu alte portabile frumoase, dar slab echipate.

Prin urmare, noile modele ASUS N şi NX sunt gata să încânte deopotrivă prin sunet şi performanţe de operare, eliminând frustrările tehnice.

ASUS este prezent la CeBIT 2010 în cadrul standului H16 din hala 17, în perioada 2-6 martie 2010