Kaspersky Lab lansează Kaspersky Anti-Virus pentru Mac

Kaspersky Lab lansează Kaspersky Anti-Virus pentru Mac

Kaspersky Lab lansează în România Kaspersky Anti-Virus pentru Mac, soluţia de securitate care protejează utilizatorii în faţa tuturor categoriilor de ameninţări informatice care ţintesc platforma de operare Mac OS X.


Aceasta are la bază noul motor antivirus Kaspersky Lab, care creşte semnificativ viteza de scanare a sistemului, datorită îmbunătăţirii activităţii de procesare a fişierelor şi optimizării resurselor, în special pentru computerele care utilizează procesoare dual- şi quad-core.

Kaspersky Anti-Virus pentru Mac funcţionează pe toate versiunile Mac OS X mai noi de 10.4.11, şi combină avantajele date de noul motor antivirus cu abordarea de securitate care implică protecţia reţelelor private şi corporate în faţa ameninţărilor IT multi-platformă.

Mai exact, soluţia Kaspersky Lab nu protejează doar sistemul Mac OS X de viruşi, viermi şi cai troieni, ci combate şi toată gama de ameninţări care ţintesc sistemele Windows sau Linux.

Lansarea sistemului de operare Mac OS X a reprezentat pasul de acceptare a sistemelor non-Windows, iar Mac-urile au devenit o parte integrantă a reţelelor corporate sau private.

Aceste staţii neprotejate reprezintă porţi de acces pentru programele de tip malware, care pot infecta, în cazul organizaţiilor mari, sute sau mii de computere contectate la reţea.

Pentru a securiza mai eficient reţelele mixte, noul produs Kaspersky Lab are acces la baza de date antivirus globală a companiei, care include peste 20 de milioane de semnături pentru toate categoriile de ameninţări informatice care afectează o arie largă de platforme de operare.

Bazele de date cu semnături ale Kaspersky Anti-Virus pentru Mac sunt actualizate din oră în oră, adică la acelaşi interval de timp cu cele pentru produsele de securitate destinate sistemelor Windows şi Unix.

Acest lucru îi asigură pe utilizatori că sunt protejaţi în faţa celor mai noi tipuri de malware care apar în număr foarte mare, zilnic, pe Internet.

Kaspersky Anti-Virus pentru Mac scanează toate fişierele şi ataşamentele din email-uri descărcate de pe Internet.

În plus, noul produs gestionează foarte eficient resursele sistemului, scăzând prioritatea scanner-ului antivirus atunci când utilizatorul are nevoie de performanţă maximă din partea computerului în timpul rulării anumitor aplicaţii.

De asemenea, soluţia de securitate pentru Mac protejează şi directoarele partajate ale maşinilor virtuale, care sunt din ce în ce mai des folosite, atât de utilizatorii individuali, cât şi de companii.

Astfel, Kaspersky Anti-Virus pentru Mac blochează transferul de malware de la sistemele virtuale Windows sau Unix către întregul mediu de lucru, aspect foarte important pentru utilizatorii care folosesc mai multe sisteme de operare pe acelaşi computer Mac.

Noul antivirus lansat de Kaspersky Lab are o interfaţă atractivă şi animată, acest detaliu fiind esenţial pentru o aplicaţie scrisă pentru sistemele Mac.

În acest sens, produsul este uşor de folosit şi configurat de către toţi utilizatorii, experimentaţi sau începători. Informaţii despre nivelul de protecţie sau orice alte funcţii ale programului sunt prezentate într-un format grafic accesibil şi uşor de înţeles.

Kaspersky Anti-Virus pentru Mac include un mod automat de operare şi interacţiune cu aplicaţiile, adică toate deciziile referitoare la diferite acţiuni sunt luate automat, fără a deranja utilizatorul cu solicitări inutile.

Soluţia de securitate Kaspersky Lab pentru Mac a fost special proiectată pentru a funcţiona în concordanţă cu procesele acestui sistem de operare, fiind pe deplin compatibilă cu toate versiunile de Mac OS X, începând cu 10.4.11.

Alte specificaţii tehnice includ: un computer Apple Macintosh cu procesor Intel, 512 MB RAM disponibili şi 80 MB liberi pe hard-disk.

Sursa: Kaspersky