JobShop - Locuri de munca pentru absolventi

JobShop - Locuri de munca pentru absolventi

La JobShop Timișoara studenții și absolvenții au ocazia să își dezvolte abilitățile tehnice și non-tehnice prin trainingurile și atelierele gratuite susținute de specialiști în domeniu, dar și la sediul companiilor
.

Devenite deja o tradiție, trainingurile și ateliere tehnice vor avea loc și în cadrul acestei ediții JobShop Timisoara.

Ca în fiecare an, studenții și absolvenții vor avea ocazia să își dezvolte latura non-academică dar și să își exerseze cunoștințele și abilitățile tehnice dobândite de-a lungul studiilor prin activitățile specifice puse la dispoziție.


Sesiunile de training vor avea loc între 19-21 martie, timp în care traineri specializați în resurse umane vor oferi consultanță în carieră.

Trainingurile au un caracter non-tehnic și tratează teme precum: project management, redacterea unui CV, managementul timpului, antreprenoriatul sau succesul în carieră.Scopul acestor activități este ca studenții să învețe să își prezinte cât mai bine abilitățile și cunoștințele în fața angajatorilor.

Printre traineri se numără Ionuț Ciurea, A&C Consulting, Delta HR,Berlitz sau Babel Center.

Atelierele tehnice oferă studenților oportunitatea de a se lăsa testați în diverse domenii sau de a-și valorifica cunoștiințele.

Printre companiile care vor susține ateliere tehnice anul acesta se numără Continental, ACI și Honeywell.

Atelierele se vor desfășura la sediul companiilor iar studenții vor avea șansa de a-și valorifica cunoștiințele și creativitatea într-un mediu de lucru pe care îl vor întâlni când se vor angaja.

Înscrierile au loc între 15-20 martie pe site-ul www.jobshop.ro/timisoara. Tot pe site studenții vor putea participa la un concurs de blogging/microblogging în cadrul căruia aceștia sunt invitați să scrie despre carieră și despre activitățile specifice JobShop.

JobShop este cel mai mare eveniment naţional de carieră pentru studenţi şi absolvenţi, ajuns anul acesta la cea de-a 17-a ediţie în Timişoara.

Evenimentul se adresează studenţilor şi absolvenţilor universităţilor tehnice din cele mai mari 5 centre universitare din România: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. JobShop® este un proiect ce reuşeşte să ofere studenţilor atât şansa de a intra în contact direct cu companii de re­nume din mediul economic timişorean, cât şi oportuni­tatea de a lua parte la o serie de activităţi ce urmăresc dobândirea de noi cunoştinţe pe care le vor folosi în cariera ce îi aşteaptă.

Ediţia din acest an a evenimentului se va întinde pe parcursul a şase zile. Prin­tre activităţile ce se vor desfăşura în zilele de eveniment se vor număra training-urile, prezentările de cariere de succes, prezentările “Zoom pe companie“.

Toate acestea vor culmina cu două zile de stand în incinta Universităţii “Politehnica” Timişoara, în zilele de 23 şi 24 martie.

Înfiinţată în anul 1989, BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie studenţească apolitică şi non-profit, prezentă la nivel european în cadrul universităţilor cu profil tehnic.

În acest moment BEST este prezentă în 82 universităţi din 30 de ţări europene, dintre care 5 în România. Educaţia complementară, suportul în carieră şi implicarea în sistemul de învăţământ european sunt principalele scopuri ale organizaţiei.

Sursa: Comunicate de presa