In sfarsit profesionistii in marketing din Romania au sansa de a obtine, în exclusivitate prin ExP Group, recunoasterea internationala in marketing

In sfarsit profesionistii in marketing din Romania au sansa de a obtine, în exclusivitate prin ExP Group, recunoasterea internationala in marketing

The ExP Group, companie multinationala de training profesional, cunoscuta pe piata locala prin echipa care acum 11 ani a contribuit direct in a aduce ACCA în Romania, a lansat, în exclusivitate pentru piata locala, prima calificare profesionala de marketing - CIM (Chartered Institute of Marketing), recunoscuta la nivel mondial.


CIM din Marea Britanie, cu o longevitate si recunoastere globala care rivalizeaza cu scoli de afaceri de top, precum London Business School, Insead sau Harvard, ofera, prin aceasta calificare complexa, profesionistilor din marketing oportunitatea de a aprofunda informatii aplicabile la nivelul MBA-urilor, dar cu un accent puternic pe specializarea în marketing.

ExP Group în România este singurul centru educational acreditat de CIM din Marea Britanie sa furnizeze suport si training în acest sens.


Calificarea CIM implica 15 examene si lucrari de sinteza care pot fi parcurse în medie trei, patru ani.

Calificarea are diverse niveluri care pot fi parcurse în functie de experienta în marketing a oricarui practician, fiind permise exceptii de la anumite examene doar profesionistilor cu o experienta bogata în domeniu.


Pentru cei care sunt la începutul carierei lor, se ofera sansa de a avea acces la aceste studii de specialitate în marketing, printr-o o serie de examene premergatoare.

“Pentru cei din contabilitate si audit exista de 11 ani în Romania calificarea recunoscuta international, ACCA. În conditiile actuale din piata, reusita oricarei companii se bazeaza însa pe trei arii de expertiza simultane: finante, marketing si managementul capitalului uman.

Sansa ca o companie sa iasa din recesiunea economica curenta depinde în mod esential de abilitatea specialistilor în marketing de a anticipa psihologia clientilor si evolutia pietelor, de abilitatea celor din financiar sa schiteze planuri sustenabile si a celor care manageriaza capitalul uman sa sustina si sa retina, cu multa iscusinta, cei mai talentati si pasionati oameni din organizatii, pentru ca acestia sa implementeze cu success directiile de revigorare si crestere profitabila a firmelor.

Lansarea CIM vine în urma obtinerii feedback-ului în sensul importantei de a avea si pentru profesionistii din marketing si HR din România, o calificare internationala de calibrul ACCA din ultimii ani”, a declarat Matilda Crossman, Managing Director ExP Group Europa Centrala si de Est.


The ExP Group ofera în exclusivitate acum în Romania, programul de training CIM cu traineri britanici, care au predat în ultimii 10 ani aceasta calificare pentru clienti precum Marks & Spenser, British Airways, etc.

Aditional expertizei unice a trainerilor, ExP Group ofera si materiale de studiu acreditate CIM, asistenta online prin portalul sau interactiv pentru studenti cât si support telefonic sau întâlniri.

Modalitatile de studiu sunt flexibile, în functie de disponibilitatea cursantilor, de la un program complet sau part time, pâna la studiul la distanta sau în week-end.

Valoarea aproximativa pentru a parcurge programul CIM este de 15.000 euro, suma incluzând toate cele 15 examene si lucrari de sinteza, manualele de studiu aferente acreditate international si taxele de examinare.

CIM - Chartered Institute of Marketing - este cel mai important organism international profesional de marketing, cu experienta de 100 de ani în cercetare si dezvoltare, care are rolul de a mentine standardele profesionale si de a îmbunatati abilitatile practicienilor, oferindu-le posibilitatea de a obtine rezultate de exceptie pentru companiile în care lucreaza.