Google WebTV Online - Google se pregateste sa-si faca intrarea in domeniul televiziunii

Google WebTV Online - Google se pregateste sa-si faca intrarea in domeniul televiziunii

Compania Google se pregateste sa-si faca intrarea pe piata televiziunii online, conform unui articol publicat saptamana trecuta in cotidianul New York Times, si lucreaza deja la dezvoltarea de materiale si programe in acest scop alaturi de companiile Intel, Sony si Logitech.


Grupul californian care vizeaza sa fie prezent pe toate platformele de acces la internet, a testat deja un prototip de decodor care va permite navigarea pe internet direct prin televizor.

Acest prototip ar putea fi produs in serie de compania nipona Sony, care doreste la randul sau sa integreze noua tehnologie Google in viitoarele sale televizoare, in timp
ce compania Logitech ar urma sa produca o noua generatie de telecomenzi dotate cu o micuta tastatura pentru a face posibila navigarea pe internet, conform New York Times.

Companiei Intel ii va reveni rolul de a fabrica microcipurile necesare functionarii acestor aparate.

Deocamdata reprezentantii Intel au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Exista insa informatii despre o noua strategie de extindere a companiei Intel, strategie ce include extinderea activitatii in patru domenii auxiliare - notepad-uri si minicalculatoare portabile, telefonia mobila, dispozitivele integrate si electronica pentru consum, ultima categorie incluzand console de jocuri, televizoare, decodoare si altele.

Sursa: Rompres