Samsung si Sharp au decis incheierea litigiilor privind incalcarea patentelor LCD

Samsung si Sharp au decis incheierea litigiilor privind incalcarea patentelor LCD

Samsung Electronics si Sharp au convenit, luni, incheierea tuturor litigiilor referitoare la incalcarea patentelor si acordarea reciproca de licente in domeniul tehnologiei pentru ecranele cu cristale lichide, transmite Bloomberg.


Cele doua companii au anuntat, in communicate separate, ca vor renunta la toate procesele si vor folosi in comun patentele pentru ecranele LCD.

Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvaluite.

Acordul pune capat disputelor dintre Samsung si Sharp din ultimii doi ani referitoare la patentele pentur tehnologia televizoarelor LCD.

Atat Samsung cat si Sharp au obtinut anterior, din partea Comisiei americane pentru comert international, interzicerea importurilor de televizoare produse de compania concurenta, pe piata din SUA, si ambele au contestat aceste decizii.

Samsung a fost principalul furnizor de televizoare LCD in SUA, in trimestrul al treilea, in timp ce Sharp nu s-a plasat intre primii cinci vanzatori.

Compania Samsung este cel mai mare producator de LCD-uri la nivel mondial, in timp ce Sharp este cel mai mare producator din Japonia.

Sursa: Tehnopol