RoBlogFest: A inceput editia 2010 a RoBlogFest

RoBlogFest: A inceput editia 2010 a RoBlogFest

Roblogfest este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in ceea ce priveste bloggingul in particular sau comunitatea de internet din Romania in general. Singura competitie nationala care premiaza excelenta din blogosfera - popularitatea, profesionismul sau modul de folosire a mediului din jurul unui blog.


Prima editie a avut loc in 2006 din initiativa lui Dragos Novac cu scopul coagularii comunitatii bloggerilor din Romania.

Evenimentul este gandit ca un concurs popular care premiaza cele mai populare bloguri din dot ro si a evoluat in timp adaptandu-se la tot ceea ce inseamna fenomenul de blogging din Romania.

Ca atare, principalul obiectiv al roblogfest este coagularea comunitatii bloggerilor din Romania iar atunci cand ne-am propus sa il organizam am avut in vedere urmatoarele principii:

1. oricine se poate inscrie si oricine poate vota
2. totul este cat se poate de transparent iar rezultatele sunt furnizate in timp real, sau cat de rapid posibil
3. concurenta e misto si cu ocazia asta vedem si noi cum stam fata de altii (sau ce cred altii despre asta) pe segmentul sau subiectele pe care ni l-am propus sa le acoperim cu blogurile noastre.
4. Cel mai important lucru - vrem sa ne simtim bine nu sa creem dispute sau animozitati.

Nu uitati, concursul asta este facut pentru bloggeri -- daca aveti alte idei de imbunatatire a formatului, cautati-ne si vom in lua in considerare parerile voastre. Asta insa nu inseamna ca le vom si aplica pe toate. :-) [vezi link original :-)]

Editia din 2010 a luat in considerare feedbackul vostru si aduce modificari la categoria deja clasica de blogging Infotainment cu aparitii noi de categorii: travel, culinar si fashion.

Categoria de comunicare premiaza - pe langa blogul de companie si blog de brand/produs - Social Media: Twitter pentru o companie, Social Media: Facebook pentru o companie, Comunicare: best use of social media intr-un mix de comunicare, Comunicare: campanie pe social media.

Roblogfest se adapteaza dinamicii mediului online, editia din 2010 luand in calcul si cresterea constanta a numarului de conturi pe Facebook (peste 700,000 de conturi in Romania), precum si orientarea profesionistilor din marcom catre social media, ca spatiu de promovare.

Astfel am introdus cu titlul de "experimental" sectiunile - Social media: Twitter pentru o companie, Social media: Facebook pentru o companie, Comunicare: best use of Social Media intr-un mix de comunicare si Comunicare: campanie pe Social Media.

Inscrierile pot fi facute de oricine are un cont de utilizator pe roblogfest.ro, indiferent daca este sau nu autorul sau beneficiarul respectivei lucrari.

Bineinteles, la cererea autorului, lucrarea inscrisa in numele sau este retrasa din competitie, dar vrem sa dam libertate deplina comunitatii de a-si exprima preferintele.

Competitia are trei parti distincte - una de nominalizari si doua de voturi, dupa cum urmeaza:

1. Perioada de nominalizari - 22 febriarie – 8 martie 2010
Doua saptamani in care oricine poate sa propuna un blog sau poate sa isi propuna propriul blog. Atentie, o singura nominalizare este suficienta pentru ca acel blog sa fie luat in considerare pentru etapa de votare.

2. Prima perioada de votare – 11 – 18 martie 2010
Dupa inchiderea sesiunii de nominalizari, blogurile propuse se vor centraliza pe fiecare categorie in parte si vor fi supuse votului, popular la sectiunile populare si juriului la sectiunile profesioniste.

3. A doua perioada de votare - 19 - 24 martie 2010
Blogurile eligibile rezultate in urma primei perioade vor fi supuse din nou votarii, public sau jurizat. Primii 20 de clasati vor intra in a doua parte a votarii, din nou public sau jurizat. Dupa inchiderea etapei de votare vom face rezultatele publice si ii vom premia pe castigatori in cadrul unei ceremonii, apoi petrecem.

Sursa: Afla detalii despre RoBlogFest sau inregistreaza-te pentru a participa la eveniment

Succes!