Noutati si stiri IT in domeniul securitatii oferite de GData - G Data prezinta noutati de securitate la CeBIT 2010

Noutati si stiri IT in domeniul securitatii oferite de GData - G Data prezinta noutati de securitate la CeBIT 2010

Inventatorul protectiei antivirus isi incepe anul aniversar la Hanovra

In urma cu 25 de ani, targul de IT de la Hanovra a fost impulsul pentru fondarea celui mai de succes furnizor de solutii de securitate, G Data.


Doar un an mai tarziu, compania a fost prezenta la primul targ CeBIT expunand primele sale produse inovatoare.

In luminile reflectoarelor, anul acesta, in centrul atentiei se va afla G Data EndpointProtection, o solutie corporate, care furnizeaza protectia malware deja dovedita, dar si mareste considerabil productia si securitatea juridica. G Data prezinta noua generatie 2011 a software-ului sau de succes pentru utilizatorii rezidentiali, pe o suprafata de 650 de metri patrati, localizata in pavilionul 11, standul D 35.

'Cercetarile au aratat ca doua treimi din traficul de Internet al corporatiilor este exclusiv de natura privata si nu are nimic de a face cu afacerile companiei. Pe langa riscurile de natura juridica, prejudiciul economic estimat ce rezulta din timpul de munca neproductiv in Germania este estimat la mai bine de 50 de miliarde de euro. Companiile au nevoie de o politica interna plus G Data EndpointProtection.

Noua solutie pentru corporatii ofera nu doar o protectie eficienta impotriva malware-ului, ci asigura de asemenea si o aplicare adecvata a politicii respectivei corporatii. Preveniti utilizarea stick-urilor USB si a altor asemenea dispozitive si programe nedorite cum ar fi jocuri si software pentru partajarea fisierelor! Puteti de asemenea defini cine, cand si ce continut web poate fi accesat.

Avantajele sunt: o mai buna siguranta juridica si o crestere semnificativa a productivitatii. Decizia de a prezenta „noul protagonist” G Data la CeBIT 2010 arata ce insemnatate acordam Hanovrei, ca amplasament pentru un targ de IT\', explica Dr. Dirk Hochstrate, membru al consiliului de administratie al G Data Software AG, vorbind despre participarea la CeBIT.

Lumea securitatii IT este invitata la arena G Data
Cei 650 de metri patrati ai arenei G Data vor fi promovati de catre centrul de securitate IT. In discutiile zilnice, la mesele rotunde cu expertii invitati, dezvoltatorul de securitate german va discuta despre subiecte ”fierbinti”, cum ar fi crearea capcanelor de securitate IT, scenariile de atac folosite impotriva corporatiilor, pericolele Web 2.0 sau modul cum infractorii online obtin bani din informatiile furate.

Printre altele, G Data a reusit sa atraga simpatia reprezentantilor eco, Asociatiei Germane a Industriei de Internet, de la Biroul Federal pentru Protectia Constitutiei, a XING, a Biroului Federal al Politiei Criminalistice, precum si a jurnalistilor specializati in IT.

Masa rotunda va fi prezidata de binecunoscutul duo din programul german de televiziune ComputerClub2, Wolfgang Back & Wolfgang Rudolph. Discutiile dureaza cate o ora fiecare si vor avea loc zilnic la ora 16.00 intre 2 si 5 martie 2010 la arena G Data în pavilionul 11, standul D 35.

Conferinta de presa G Data
Conferinta de presa G Data va avea loc pe 2 martie 2010 intre orele 12.00 si 13.00 in sala 11 a Centrului de Sedinte. In timpul conferintei de presa, G Data va prezenta o avanpremiera detaliata a punctelor importante prezentate la CeBIT:
• G Data EndpointProtection
• G Data Desktop Generation 2011

La finalul conferintei de presa, Dr. Dirk Hochstate, membru al consiliului de conducere al G Data va fi disponibil pentru discutii si interviuri.
G Data a implinit 25 de ani: o companie de nivel mondial care si-a inceput viata ca o aventura studentesca

In 1985, ATARI ST, revolutionar la timpul sau, este prezentat la targul de la Hanovra. Impresionat de tehnologia si posibilitatile noului computer pentru nevoi personale, studentii in stiintele computerelor, Kai Figge si Frank Kϋhn (†), decid sa dezvolte o aplicatie software dedicata computerelor ATARI si sa fondeze in acelasi an G Data. La sfarsitul anului 1985, pionierii vand deja primele programe produse de ei insisi.

1986 CeBIT ia nastere si G Data prezinta in premiera prima protectie antivirus conceputa pentru computerele ATARI.

1987 G Data dezvolta numeroase programe inovative pentru ATARI ST, inclusiv primul program de protectie antivirus mondial, G Data AntiVirusKit.

1990 Cresterea numarului de computere personale este intr-un progres continuu. G Data incepe sa produca software pentru MS-DOS. Unul dintre primele proiecte este dezvoltarea unui puternic program de protectie antivirus cu o interfata grafica pentru utilizator.

1991 G Data creste continuu si ofera un larg spectru de programe pentru ATARI ST.

1992 Pe langa programul de protectie antivirus, G Data produce numeroase pachete de aplicatii software pentru MS-DOS si Windows. Unul dintre cele mai de succes produse este „planificatorul de ruta”, Powerroute.

1995 Deschiderea primei sucursale in strainatate, in Polonia.

2000 Trecerea la o companie publica cu angajatii G Data devenind actionari. Astazi, majoritatea actiunilor apartin inca angajatilor si fondatorilor companiei.

2001 Intrarea pe piata de business cu G Data AntiVirus Business si G Data AntiVirus Enterprise.

2002 G Data dezvolta tehnologia DoubleScan si devine primul producator care foloseste doua motoare antivirus paralele integrate intr-un singur produs.

2003 Lansare internationala׃ debutul pe piata din Japonia.

2004 G Data isi prezinta la CeBIT o noua inovatie: G Data InternetSecurity.

2005 G Data este prima companie din lume care include tehnologia cloud security in gama sa de programe de protectie. OutbreakShields ofera protectie independent de continut si in timp real impotriva spam-ului si a malware-ului necunoscut. Stiftung Warentest (Premiul Asociatiei de Consumatori din Germania) a nominalizat G Data InternetSecurity drept cel mai bun pachet de securitate.
Lansare internationala׃ deschiderea sucursalelor din Franta si Italia.

2006 Nivelul programelor malware care afecteaza computerele continua sa creasca si G Data reactioneaza cu actualizari la fiecare ora asftel incat clientii G Data sunt protejati de noile amenintari malware.

2007 Stiftung Warentest׃ pentru a doua oara consecutiv, G Data InternetSecurity 2010 castiga primul loc.
Premiera CeBIT 2007׃ G Data TotalCare.

2008 Debutul pe piata a unei solutii de securitate pentru notebook׃ G Data NotebookSecurity este o putenica solutie all-in-one care combina protectia antivirus, backup si tehnologia de criptare.

2009 Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in peste 60 de tari. Cu intrari pe pietele din America de Sud, Rusia, Africa de Sud, Romania si China, G Data isi continua politica expansionista de succes.

2010 G Data sarbatoreste aniversarea companiei sale de 25 de ani.
Premiera CeBIT׃ G Data EndpointProtection.


Comunicat de presa