Kaspersky Lab intră în echipa AI-MAS Winter Olympics

Kaspersky Lab intră în echipa AI-MAS Winter Olympics

Kaspersky Lab este partener principal al competiţiei AI-MAS Winter Olympics, organizată de laboratorul de cercetare AI-MAS (Artificial Intelligence and MultiAgent Systems Laboratory), cu sprijinul studenţilor de la masterul de „Inteligenţă Artificială” din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii „Politehnica” Bucureşti.


AI-MAS Winter Olympics reuneşte studenţi din nouă universităţi din România, care se vor întrece în rezolvarea unui joc de strategie – dezvoltat pe baza unui framework propus de organizatori – folosind tehnici de inteligenţă artificială.

Având aproape trei luni la dispoziţie, echipele de studenţi trebuie să dezvolte soluţia pe care o vor prezenta pe 27 februarie 2010, în cadrul evenimentului final, care se va desfăşura în holul EC şi sala EC105 a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

Creşterea necontrolată a numărului de programe periculoase din ultimii ani a făcut ca modalităţile tradiţionale de analiză a viruşilor informatici să devină ineficiente”, spune Costin Raiu, Chief Security Expert Kaspersky Lab.

În mod firesc, specialiştii s-au orientat spre un proces automatizat, care foloseşte sisteme bazate pe inteligenţă artificială. În cadrul AI-MAS Olympics voi susţine un workshop în care voi arăta cum s-a realizat trecerea de la inteligenţa artificială la calculul paralel, pentru un univers cibernetic mai sigur”, completează Raiu.

Evenimentul de sâmbătă aduce în faţa juriului toate echipele calificate în finala de Crafting Quest, pentru a desemna câştigătorii marelui premiu.

Vezi mai multe detalii referitoare la AI-MAS Olympics

Comunicate de presa