Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Anti-Virus 2010 premiate de AV-Comparatives, Anti-Malware Test Lab şi Computer Bild

Rezultate excelente pentru Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Anti-Virus 2010 în testele AV-Comparatives, Anti-Malware Test Lab şi Computer Bild

Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Anti-Virus 2010, soluţiile de securitate destinate utilizatorilor individuali, au obţinut cele mai bune rezultate finale în testul dinamic realizat de AV-Comparatives, cât şi în evaluarea iniţiată de Anti-Malware Test Lab.


De asemenea, publicaţia IT Computer Bild a clasat Kaspersky Internet Security 2010 pe locul întâi, în urma scorului ridicat atins în testele comparative.

AV-Comparatives a testat 15 dintre cele mai populare soluţii de securitate, punând accentul pe capacitatea acestora de a proteja computerele într-o simulare a mediului real de lucru.

Astfel, experţii au evaluat modul în care aceste soluţii se raportau la situaţiile întâlnite de utilizatori în viaţa de zi cu zi, calculând nivelul de protecţie împotriva ameninţărilor informatice, precum şi numărul rezultatelor fals-pozitive.

Mai mult decât atât, au fost luate în considerare numai deciziile independente ale soluţiilor de securitate, cele care implicau intervenţia utilizatorului nefiind calculate.

Kaspersky Internet Security 2010 s-a clasat pe locul întâi, cu cea mai ridicată rată de detecţie (99%) şi un număr nesemnificativ de rezultate fals-pozitive, fiind distinsă cu certificarea Advanced +.

În evaluarea Anti-Malware Test Lab, pentru testarea eficienţei în eliminarea infecţiilor deja active în computer, Kaspersky Anti-Virus 2010 a obţinut cel mai ridicat rezultat, fiind premiat cu distincţia Gold Malware Treatment.

Testul s-a desfăşurat în perioada ianuarie-februarie 2010, fiind derulat pe staţii de lucru reale, nu virtuale, pentru a evalua capacitatea soluţiilor de securitate de a identifica şi îndepărta programele periculoase care au pătruns deja în sistem şi evită detecţia.

Alte cinci produse antivirus au fost premiate, dar soluţiile Trend Micro Antivirus plus Antispyware 2010, McAfee VirusScan Plus 2010, BitDefender Antivirus 2010, Panda Antivirus 2010 şi Eset NOD32 Antivirus 4.0 nu au obţinut rezultate bune, fiind catalogate drept incapabile de a elimina infecţiile active din sistem.

Publicaţia IT Computer Bild a clasat soluţia Kaspersky Internet Security 2010 pe locul întâi, în urma rezultatelor foarte bune obţinute în ultimul test comparativ realizat. Reprezentanţii publicaţiei au comentat performanţele soluţiei Kaspersky Lab ca fiind foarte bune, acordându-i calificativul „Good”.

În timpul testelor, KIS 2010 s-a confruntat cu 25 de milioane de mostre malware, 50.000 de email-uri spam şi 150.000 de atacuri cibernetice.

Niciuna dintre celelalte şapte soluţii de securitate evaluate nu a reuşit să atingă scorul înregistrat de Kaspersky Internet Security 2010, iar experţii Computer Bild s-au declarat impresionaţi, atât de protecţia completă pe care o oferă de aceasta, cât şi de impactul redus asupra resurselor computerului şi interfaţa prietenoasă de comunicare cu utilizatorul.

Comunicat de presa