Google concureaza cu iPad-ul lansat de Apple cu un tablet PC ce foloseste Chrome OS

Google concureaza cu iPad-ul lansat de Apple cu un tablet PC ce foloseste Chrome OS

Google a publicat imagini conceptuale cu un tablet PC bazat pe sistemul de operare Chrome OS dezvoltat de companie, care sa rivalizeze cu iPad-ul lansat in ianuarie de Apple, potrivit PC World.


Imaginile au fost postate pe site-ul Google Chromium Projects cu doua zile inainte de prezentarea Apple iPad de saptamana trecuta, mentioneaza PC World.

Proiectul a fost adus in atentia blogurilor si publicatiilor specializate la inceputul acestei saptamani, dupa ce unul dintre designerii Chrome/Chrome OS a facut referiri pe blogul personal si pe pagina de Twitter la tableta pregatita de Google.

Potrivit companiei, printre functiile unui tablet PC bazat pe Chrome OS se va numara si tastatura "virtuala", care apare pe ecranul tactil, caracteristica si a iPad-ului, dar si a telefoanelor mobile "inetligente" lansate in ultimii ani.

Chrome OS, bazat pe platforma Linux, a fost lansat de Google in noiembrie ca sistem de operare destinat notebook-urilor, insa unii analisti considera ca produsul ar fi util si tabletelor orientate catre nagivarea pe internet.

Sistemul de operare a fost dezvoltat in urma lansarii browser-ului web Google Chrome.

Steve Jobs, directorul general al Apple, a reactionat dur in trecut la eforturile Google de a intra pe piata iPhone, noteaza PC World, sugerand ca mediatizarea tabletei Google ar putea atrage atentia "creierului" din spatele produselor Apple.

Gigantul american Microsoft este un jucator mai vechi pe piata tablet PC-urilor, inventand practic termenul in anul 2001, si a lansat recent cea mai noua versiune a tabletei Slate PC.

Sursa: TehnoPOL