Fondatorul serviciului foto Flickr a lansat jocul online "Glitch"

Fondatorul serviciului foto Flickr a lansat jocul online "Glitch"

Unul dintre cofondatorii serviciului de partajare de fotografii Flickr a realizat, recent, un joc online de tip multiplayer, intitulat "Glitch", acesta fiind disponibil pentru jucatori intr-o varianta de testare, urmand ca lansarea oficiala sa aiba loc in toamna, informeaza BBC News Online.


Jocul pe platforma bidimensionala este plasat intr-un viitor utopic si suprarealist, permitandu-le jucatorilor sa colaboreze pentru a rezolva un puzzle.

Dupa ce va fi lansat oficial, "Glitch" va putea fi jucat gratuit, initiatorii sai intentionand insa sa vanda diverse obiecte virtuale, precum si conturi premium.


"Vrem sa ajungem la o audienta cat mai mare. Vrem sa facem pentru jocurile online ceea ce Wii a facut pentru console", a declarat Stewart Butterfield.

Acest joc este o revenire la origini pentru Butterfield, care a lansat initial, in anii 1990, impreuna cu sotia lui, Caterina Fake, Flickr ca joc online, intitulat "Game Neverending".


"Jocul permitea sa incluzi fotografii in conversatii", a explicat el, precizand ca a observat, ulterior, ca majoritatea jucatorilor utilizau platforma pentru a-si transmite fotografii. Ulterior, jocul a fost transformat in Flickr.

Site-ul de fotografii a fost vandut catre Yahoo in 2005, pentru 35 de milioane de dolari, gazduind in prezent miliarde de fotografii.

Noul joc al lui Butterfield a fost dezvoltat de firma sa, Tiny Speck.


"Glitch" se desfasoara intr-un viitor perfect, de peste un miliard de ani. In joc, lumea incepe sa se naruie, iar cercetatorii descopera o serie de nereguli. "Solutia este sa mergi in trecut si sa previi sau sa repari ceea ce a cauzat neregulile din viitor", spune Butterfield.

Jucatorul calatoreste inapoi in timp - "prin mintile celor 14 giganti" care au creat lumea - in incercarea de a rezolva problemele.


Butterfield spune ca s-a tinut intentionat departe de genurile populare de pe piata, mentionand ca jocul "nu include lupte".

In locul luptelor, jocul include stilizari surprinzatoare, cu conotatii bizare sau fantastice. De exemplu, jucatorii pot castiga puncte si progresa indeplinind diverse sarcini.

In "Glitch", jucatorii pot debloca diverse abilitati, cum ar fi pe aceea de a medita. "Poti sa stai nemiscat pentru un timp si sa ii vindeci, astfel, pe cei aflati in apropiere", explica creatorul jocului.

In plus, jucatorii pot forma grupuri si juca impreuna, avand si posibilitatea de a interactiona prin SMS-uri, widget-uri sau retele de socializare.

Sursa: Tehnopol