Filmul "Avatar" va fi lansat pe DVD si ar putea avea o continuare

Filmul "Avatar" va fi lansat pe DVD si ar putea avea o continuare

Pelicula "Avatar" nu va beneficia de tehnologia 3D pentru versiunea sa pe DVD si ar putea avea o continuare, a anuntat Rupert Murdoch, seful News Corporation, care controleaza 20th Century Fox, informeaza AFP.


Rupert Murdoch a explicat ca tehnologia 3D nu este inca suficient de dezvoltata pentru ca pelicula sa poata fi vazuta in varianta tridimensionala la domiciliu. El nu a exclus insa lansarea ulterioara a unei noi versiuni de DVD care sa includa filmul 3D.

Murdoch a anuntat ca NewsCorp nu a incasat inca beneficii de pe urma filmului lui James Cameron, spunand insa ca "60% din profituri vor veni in urmatoarele sase luni", in special dupa lansarea DVD-ului.

"Intentionam sa lansam DVD-ul cat de rapid posibil insa, pentru moment, filmul are in continuare succes in cinematografe", a spus Murdoch.

"Daca va continua sa aiba incasari de 125 de milioane de dolari pe week-end", filmul ramane in cinematografe, a declarat si David DeVoe, directorul financiar al News Corp.

Cu noua nominalizari la Oscaruri, filmul este deja cel mai profitabil din istoria cinematografiei, cu incasari de peste 2 miliarde pe plan mondial.

Pelicula a depasit deja pragul de 600 de milioane de dolari incasari in America de Nord.

Rupert Murdoch a declarat ca se poarta in prezent negocieri cu regizorul James Cameron in vederea realizarii unei continuari a filmului, insa discutiile nu sunt decat in stadiul preliminar.

El a adaugat ca nu se asteapta ca o continuare sa fie realizata prea curand, avand in vedere ca James Cameron a avut nevoie de 10 ani pentru a pregati acest nou succes.

News Corps a depasit, in al doilea trimestru al anului sau fiscal (octombrie-decembrie), previziunile analistilor, obtinand venituri de 254 de milioane de dolari si realizand o cifra de afaceri cu 10% mai mare decat in aceeasi perioada a anului anterior, de 8,7 miliarde de dolari, gratie succesului peliculei 3D "Avatar" si cresterii veniturilor din publicitate.

Sursa: Tehnopol