ECDL sustine siguranta pe Internet. Afla cum sa te protejezi online

ECDL sustine siguranta pe Internet. Afla cum sa te protejezi online

In luna februarie se sarbatoreste la nivel european Ziua Sigurantei pe Internet, eveniment ce a fost marcat marti, 9 februarie 2010 si in Romania in cadrul conferintei ce a avut loc la Hotel Radisson din Bucuresti, unde au fost premiati si castigatorii competitiei nationale „Cum te vad ceilalti pe Internet? Gandeste inainte sa postezi”.


ECDL ROMANIA a fost alaturi de organizatori si participanti pentru a treia oara consecutiv, fiind partener al programului Sigur.info.

Pericolele din mediul on-line trebuie constientizate de catre toti utilizatorii de Internet, insa trebuie acordata o atentie speciala modului in care copiii si tinerii inteleg sa foloseasca mediul virtual.

ECDL ROMANIA s-a alaturat programului Sigur.info sustinand faptul ca siguranta informationala reprezinta un aspect important intr-o lume in care Internetul castiga din ce in ce mai mult teren.

ECDL ROMANIA incurajeaza utilizarea Internetului intr-un mod pozitiv, prin oferirea instrumentelor care sa asigure folosirea utila si eficienta a mediului virtual.

Cu ocazia Zilei Sigurante pe Internet 2010, au fost premiati castigatorii concursului national „Cum te vad ceilalti pe Internet? Gandeste inainte sa postezi”, adresat copiilor si tinerilor intre 6 si 19 ani. La concurs au participat peste 700 de copii si tineri din toata tara, cu 360 de proiecte multimedia.

Concursul a urmarit sa sublinieze atat necesitatea protectiei identitatii pe Internet, cat si consecintele nerespectarii regulilor de protejare a informatiilor personale asupra relatiilor sociale.

Evenimentul a fost sustinut si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, la conferinta luand cuvantul doamna Liliana Preoteasa, Director General pentru Invatamant Preuniversitar, dar si de reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului.

Programul coordonat de Organizatia Salvati Copiii in parteneriat cu Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual are ca obiectiv principal promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor din mediul virtual.

Proiectul isi propune sa ofere profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic.

Ziua Sigurantei pe Internet este sarbatorita anual la nivel european sub egida Insafe (European Internet Safety Network). Cu aceasta ocazie sunt organizate evenimente in peste 50 de tari, constand in diverse concursuri si actiuni de constientizare privind navigarea pe Internet in siguranta.

Comunicat de presa