Cum se fura banii de pe carduri - protejati-va cardul si identitatea pentru a evita posibilele amenintari

Cum se fura banii de pe carduri - protejati-va cardul si identitatea pentru a evita posibilele amenintari

Producătorul de software de securitate a datelor G Data anunţat apariţia unui nou tip de malware-spam - trojan.Win32.Sasfis.vbw - care îi are drept ţintă pe deţinătorii de carduri de credit şi pe utilizatorii de online banking.


Experţii de la G Data avertizează că, în numai câteva zile, infractorii cibernetici au trimis deja milioane de e-mail-uri cu cereri de plată false, în special către utilizatori din Europea de Est, unde securitatea computerelor este mai precară.

Hackerii cer presupuşilor clienţi – în numele unor mari companii americane: Microsoft, Delta Airlines, Starbucks, Yahoo sau Novell - să plătească o sumă aflată în soldul unei facturi ipotetice sau să folosească un instrument ataşat, pentru a refuza plata.

Normal, cei mai mulţi dintre oameni au tendinţa de a refuza plata (dat fiind că este la facturi inexistente, cum ar fi 2.000 de dolari pentru patru bilete de avion, sau 3.000 de dolari pentru un sistem informatic), deci descarcă formularul de refuz.

De fapt, instrumentul ataşat conţine un fişier executabil “module.exe”, care instalează un virus „troian”.

Acest soft are ca scop să spioneze şi să obţină toate informaţiile din computer, precum numărul cardului de credit şi datele de autentificare în online banking. Practic, infractorii au acces la tot ce aveţi în computer.