Telefon mobil de la Microsoft

Telefonul mobil al Microsoft va fi lansat luna viitoare

Microsoft va incerca sa promoveze sistemul de operare Windows Mobile prin lansarea primului telefon mobil dezvoltat de companie, potrivit unui analist al bancii de investitii Jefferies & Co., citat de Bloomberg.


Grupul american va prezenta probabil telefonul luna viitoare, la conferinta anuala Mobile World Congress din Barcelona, a declarat analistul Jefferies Katherine Egbert, care descrie terminalul drept "telefon Pink despre care se aud zvonuri demult".

Dispozitivul va ingloba, printre alte caracteristici, o camera video high-definition si o camera foto, sustine ea.

Cota de piata a Windows Mobile a scazut sub 10% in trimestrul al treilea din 2009, potrivit firmei de cercetare Gartner, in timp ce sistemele de operare ale Apple si Google pentru telefoane mobile si-au extins baza de clienti.

Microsoft va lansa noua versiune a Windows Mobile la acelasi eveniment, declara saptamana trecuta o sursa apropiata companiei.

Daca telefonul Microsoft nu va fi lansat in februarie, grupul va prezenta terminalul in martie, la conferinta CTIA Wireless din Las Vegas, a continuat Egbert.

Noul Windows Mobile va fi probabil compatibil cu magazinul media online Zune al Microsoft, unde clientii se pot abona si pot cumpara muzica, si va avea conectivitate directa de pe telefon la retele sociale populare, precum Facebook, Twitter sau Xbox Live, reteaua de jocuri video online a grupului american.

Google a lansat recent primul telefon mobil propriu, denumit Nexus One, care promoveaza sistemul de operare Android dezvoltat de companie.

Sursa: Bloomberg