Seminar profesional: Abordari ale auditului financiar 2009-2010

Seminar profesional: Abordari ale auditului financiar 2009-2010

In contextul actualei crize financiare globale,companiile se confrunta cu noi provocari carora trebuie sa le faca fata. Intre acestea se numara siguranta continuitatii activitatii si conferirea de credibilitate afacerii in fata persoanelor interesate, asa numitii stake-holderi.


Este momentul pentru intensificarea conlucrarii oamenilor de afaceri cu auditorii financiari, care au tocmai rolul de a emite o opinie profesionista, elaborata si argumentata conform standardelor internationale, asupra activitatii unei companii.

In acest scop Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) organizeaza la Bucuresti un seminar profesional din ciclul „Abordari ale auditului financiar 2009-2010”, in co-parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Romexpo s.a. si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).

Manifestarea, care se va desfasura in ziua de 23 ianuarie 2010, incepand cu ora 9.00, in Sala Nicolae Titulescu din Complexul expozitional Romexpo, va fi moderata de prof. univ. dr. Maria Manolescu, vicepresedinte al Consiliului CAFR si prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, vicepresedinte al CCIR si presedinte al CCIB, care reprezinta la acest seminar sistemul camerelor de comert si industrie din Romania.

Au fost invitati sa participe circa 1500 de auditori financiari din Bucuresti si judetul Ilfov, carora li se vor alatura oameni de afaceri din Bucuresti si reprezentanti ai camerelor de comert teritoriale.

In cadrul seminarului vor fi abordate urmatoarele teme:

- Necesitatea culturii privind guvernanta corporativa pentru entitatile din Romania, prezentata de prof. univ. dr. Maria Manolescu, vicepresedinte al consiliului CAFR
- Managementul riscurilor in perioada de criza. Implicatii pentru guvernanta corporativa, management si auditul financiar, prezentata de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, vicepresedinte al CCIR si presedinte al CCIB
- Auditul financiar in contextul verificarii proiectelor finantate din fonduri europene, prezentata de Mircea Bozga, Director Assurance General, PricewaterhouseCoopers Servicii SRL
- Avantajele utilizarii software-ului specific in activitatea de audit financiar, prezentata de Bogdan Radulescu, Product Manager, CIEL Romania.

Manifestarea va cuprinde o sesiune de intrebari si raspunsuri, discutii si concluzii.

Reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe la acest eveniment