Românii, avertizaţi de slăbiciunile Internet Explorer

Românii, avertizaţi de slăbiciunile Internet Explorer

Producătorul pentru soluţiile anti-malware BitDefender îi avertizează pe români asupra pericolelor la care ar putea fi supuşi, în cazul numitor aplicaţii care au făcut posibile atacurile asupra companiei Google în China.


Atacul asupra Internet Explorer se foloseşte de o vulnerabilitate în coruperea memoriei browserului şi afectează toate versiunile de Internet Explorer mai puţin versiunea 5.01 pentru Microsoft Windows 2000 Service Pack 4”, spun reprezentanţii BitDefender.

Microsoft a emis deja o alertă, dar nu au găsit nicio soluţie viabilă pentru această vulnerabilitate, ne-au transmis cei de la BitDefender, care au lansat o actualizare de urgenţă pentru utilizatori, care interceptează şi blochează „virusul” înainte ca acesta să afecteze sistemul utilizatorului.

Pentru a-i păcăli pe internauţii, hackerii folosesc spamuri prin email, în reţelele de socializare şi orice alte mijloace de distribuţie în masă a mesajelor electronice.

Alte programe care au căzut victimă atacurilor de pe internet sunt Adobe Reader şi Acrobat 9.2. Pe lângă acestea şi versiunile precedente sunt la fel de vulnerabile.

Guvernele Germaniei şi Franţei le-au recomandat deja utilizatorilor de internet să folosească alte browsere.

Sursa: Continua lectura avertizarii BitDefender