Portal pentru informarea tinerilor despre procesul electoral

Portal pentru informarea tinerilor despre procesul electoral

Tinerii care doresc sa se informeze in ceea ce priveste dreptul la vot si alte detalii legate de informatii cu caracter politico-electoral pot accesa incepand de joi portalul www.primulvot.ro, lansat de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) in parteneriat cu Institutul Roman pentru Drepturile Omului.


Liceenii din anii terminali ai Colegiului german din Bucuresti au asistat la lansarea portalului 'primul vot', actiune inscrisa in seria manifestarilor dedicate Zilei Internationale a Alegerilor, marcata pe 4 februarie.

'Acest portal este lansat in premiera pentru tineri. Va avea un caracter practic si o deschidere spre zona lor de interes privind importanta votului, relevanta participarii lor la procesul electoral.

Cred ca este bine sa ii sensibilizam si sa isi dea seama ce inseamna votul lor, pentru ca nu trebuie sa priveasca doar la galceava dintre partide, ca sa nu isi caute alte zone de interes,' a declarat Mihai Milca, seful Directiei studii, documentare si monitorizare a procesului electoral - AEP.

El a spus ca pe 4 februarie va mai avea loc la sediul AEP o dezbatere cu tinerii politicieni, reprezentanti ai partidelor, studenti, voluntari, pentru a discuta despre participarea tinerilor la procesul electoral.

'Vrem sa facem cunoscut tinerei generatii dreptul la vot, cu toate implicatiile acestuia, pentru a contribui la cunoasterea mai buna a problematicii electorale. Actiunea vizeaza in special tinerii care implinesc 18 ani si urmeaza sa isi exercite primul vot, de o semnificatie aparte,' a declarat, la randul sau, Ioan Oancea, director adjunct al Institutului Roman pentru Drepturile Omului.

Lansarea portalului a avut loc si la Galati si va avea loc joi si la Cluj.