Informatiile de pe Twitter si Facebook, testate de jurnalisti

Informatiile de pe Twitter si Facebook, testate de jurnalisti

Cinci jurnalisti de radio francofoni se vor izola la o ferma din Franta de unde vor analiza actualitatea avand ca sursa de informare retelele de socializare Twitter si Facebook, cu scopul de a testa valoarea si pertinenta informatiilor care circula pe aceste platforme, informeaza AFP.


Experimentul are loc la initiativa membrilor Radios francophones publiques (RFP), potrivit lui Françoise Dost, secretar general al organizatiei care reuneste Radio Canada, France Inter, France Info, Radio Télévision Suisse si RTBF.

Izolati in perioada 1-5 februarie la o ferma din Périgord (sud-vestul Frantei), cei cinci tineri jurnalisti de la posturile de radio membre RFP nu vor avea la dispozitie niciun televizor, radio sau smartphone.

"Le vom furniza cinci calculatoare pe care nu va exista alt tip de continut
, iar ei nu vor fi legati la lumea exterioara decat prin intermediul Twitter si Facebook, consultarea altor site-uri nefiind autorizate", a spus Dost.

Timp de o saptamana, prin intermediul platformelor de socializare, fiecare dintre jurnalisti va comenta actualitatea in emisiuni de radio.

"In astfel de conditii, de izolare fata de orice sursa traditionala de informare, imaginea lumii prin intermediul retelelor de socializare poate fi pertinenta?", s-a intrebat Dost, experimentul urmand sa dea un raspuns.

"Aceasta experienta ne va permite sa clarificam lucrurile, in conditiile in care exista numeroase mituri in jurul platformelor Facebook si Twitter. Scopul nostru este sa demonstram ca exista diferite surse de informare si vom incerca sa stabilim legitimitatea fiecareia dintre aceste surse", a spus Hélène Jouan, directoarea redactiei France Inter.

Sursa: AFP