HR Club a premiat CEO-ul anului

HR Club a premiat CEO-ul anului

CEO Coca Cola HBC Romnia (categoria - Managementul Schimbarii), Cornelia Coman - CEO ING Asigurari Viata (categoria - Managerul de Resurse Umane, Partener Strategic de Business), Shachar Shaine - CEO Tuborg Romnia (categoria - Investitia in Oameni) si Wargha Enayati (premiul special - Antreprenoriat) au primit distinctia Managerul General al anului 2009, in cadrul celei de a doua editii a Galei Premiilor de Excelenta HR Club.


Juriul HR Club a acordat premiul pentru categoria Cel mai bun proiect de Resurse Umane al Anului, companiei Coca Cola HBC Romnia pentru proiectul de consolidare a brandului de angajator derulat in anul 2009 si companiei Honeywell Life Safety Romnia pentru implementarea unui proces organizational de coaching la nivel de leadership al organizatiei.

Angajatii nu parasesc companii, ci sefi, de aceea HR Club a premiat doi manageri care in cursul anului 2009 au reusit sa isi mentina echipa unita, motivata si optimista, prin implicarea activa in dezvoltarea oamenilor, alaturi de care au obtinut rezultate exceptionale intr-un an dificil: Paula Geza Director al Grupului Comercial Sud in cadrul Unicredit Tiriac Bank si Iulia Rosian Chief Operating Officer, Sandoz Romnia.

Am folosit prilejul Galei Premiilor de Excelenta HR Club pentru a premia lucrurile bine facute, mai ales intr-un an cu multe provocari, precum cel care tocmai s-a incheiat.

Am premiat cel mai bun manager general al anului, pentru ca o organizatie sanatoasa pe termen lung trebuie sa aiba un lider care intelege si sustine procesele de dezvoltare a oamenilor.

Am premiat cei mai buni mangeri, pentru ca ei sunt cei care unesc, dezvolta si motiveaza echipele sa obtina rezultate exceptionale.

Nu in ultimul rnd, am premiat proiecte reusite de resurse umane pentru a demonstra ca functiunea de resurse umane are un rol esential in cresterea performantei organizatiilor si in orientarea lor spre clienti, declara Csaba Gergely, Presedintele HR Club.

Juriul Galei a fost format din membrii Board-ului HR Club, din reprezentanti ai mediului de afaceri din Romnia prin doamna Anca Harasim, Director Executiv al Camerei de Comert Americane in Romnia (AMCHAM) si din reprezentanti ai mass media, prin doamna Rodica Nicolae, redactor sef la revista Cariere.

In luarea deciziei finale, juriul a apreciat un stil de management general inclusiv, care a implicat functiunea de resurse umane in dezvoltarea strategiei de business.

Criteriile de evaluare ale managerului de linie au favorizat preocuparea pentru dezvoltarea oamenilor, printr-o colaborare eficienta cu departamentul de resurse umane, precum si capacitatea acestuia de a ii asigura departamentului sau stabilitate financiara.

Cel mai bun proiect de resurse umane a trebuit sa convinga juriul ca a furnizat o solutie fundamentata din punct de vedere conceptual, teoretic si etic, ca aceasta este replicabila sau utilizabila si in alte organizatii, si ca proiectul a fost desfasurat in anul 2009, iar rezultatele si-au dovedit impactul deja.

Pentru ca HR Club sustine excelenta, iar cultura performantei este cladita inca de la vrste fragede, un procent din suma provenita din taxele de participare, va fi donat fundatiei IRSCA Gifted Education care promoveaza copiii supradotati.