Google & Microsoft, probleme legale de monopol

Google devine un monopol gigant, ca Microsoft, si ar putea avea probleme legale

Google devine un "monopol gigant", ca Microsoft, si s-ar putea confrunta cu probleme legale daca nu va deveni mai transparent in privinta folosirii datelor utilizatorilor, potrivit ministrului german de Justitie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, citat de Reuters.


Operatorul de servicii de cautare pe Internet acumuleaza o putere prea mare, precum si informatii referitoare la cetateni, prin intermediul unor programe precum Google Earth si Google Books, a afirmat Leutheusser-Schnarrenberger intr-un interviu pentru
revista Der Spiegel.

"Una peste alta, se formeaza un monopol urias, similar Microsoft", a avertizat ea.

Leutheusser-Schnarrenberger a spus ca reactia sa initiala este nu de a lua masuri pentru a opri ceva, ci vrea mai multa transparenta, astfel incat utilizatorii sa stie ce se intampla cu datele lor.

"Companiile au o obligatie, o multime de lucruri trebuie imbunatatite. Daca acest fapt nu se va intampla, va trebui sa luam masuri, in calitate de legislatori", a mai aratat ministrul.

Un purtator de cuvant al Google din Germania a declarat ca transparenta totala fata de utilizatori este un element central al activitatii companiei, care lucreaza permanent la imbunatatirea acesteia.

Informeaza Reuters