Detalii tehnice si pret Google Nexus One

Detalii tehnice si pret Google Nexus One - Review supertelefon

Google a lansat marti seara, in California, telefonul mobil inteligent Nexus One, primul dezvoltat de companie, intrand pe piata competitiva a smartphone-urilor cu speranta de a atrage mai multi utilizatori ai serviciilor online oferite de gigantul cautarilor pe internet.


Date tehnice
Telefonul are ecran OLED cu diagonala de 3,7 inch (9,4 centimetri) si functii touchscreen, trackball, chip accelerometru (care permite controlul interfetei prin modificarea pozitiei telefonului) si camera foto/video de cinci megapixeli, transmite Reuters.

Google a dezvoltat telefonul in parteneriat cu producatorul taiwanez de smartphone-uri HTC. Alte caracteristici notabile sunt procesorul Qualcomm Snapdragon de 1 gigahertz, grosimea de 11,5 milimetri si greutatea de 130 de grame.

Software instalat
Nexus One ruleaza platforma software Android, lansata in 2008 de Google si folosita deja pe mai mult de 20 de modele de telefoane inteligente de la mai multi producatori.

Pret de achizite
Modelul va fi vandut direct consumatorilor, fara contract de exclusivitate cu operatorii telecom, si costa in SUA 529 de dolari sau 179 de dolari daca este achizitionat impreuna cu un contract pe doi ani cu T-Mobile USA, divizia americana a Deutsche Telekom.

Analistii considera ca lansarea telefonului nu va determina cresterea semnificativa a veniturilor Google pe termen scurt, insa si-ar putea aduce o contributie pozitiva la profitabilitate.

Review Google Nexus One
Google califica Nexus One drept un "supertelefon" - primul smartphone dezvoltat de companie dintr-o gama larga de modele planificate - si vrea sa-l foloseasca pentru a se extinde agresiv din zona serviciilor online pentru PC-uri catre piata accesului mobil la internet, aflata in crestere exploziva.

Nexus One este primul dispozitiv electronic proiectat de Google si vandut de companie sub brandul propriu, in cei 11 ani de activitate a gigantului cautarilor online, iar telefonul s-ar putea dovedi un concurent redutabil pentru modelele concurente de la Apple, Research in Motion, Nokia, Palm, Samsung, Sony-Ericsson sau Motorola.

Telefonul Google beneficiaza deja de recenzii si evaluari favorabile din partea site-urilor, forumurilor si blogurilor de specialitate, noteaza Reuters.

Investitorii au adoptat o atitudine "wait-and-see" fata de lansarea Nexus One, prima "aventura" a Google pe piata electronicelor de consum.

Actiunile Google au crescut cu 7% de la inceputul lunii decembrie si se tranzactioneaza la maximul ultimelor 52 de saptamani, insa analistii considera ca performantele bune inregistrate pe bursa se datoreaza in primul rand consolidarii aspectelor fundamentale ale afacerilor de baza, respectiv cautarile online si publicitatea pe internet, si mai putin zvonurilor legate de lansarea Nexus One. Titlurile companiei au inchis marti in scadere cu 0,44%.

Motorola este printre primii producatori concurenti care reactioneaza la lansarea telefonului Google, reprezentantii companiei declarand marti ca "competitia este bine venita".

Nexus One nu este o amenintare, ci o extindere a pietei smartphone-urilor, considera directorul general al Motorola, Sanjay Jha.