Cum ajungi pe prima pagina in motoarele de cautare?

Cum ajungi pe prima pagina in motoarele de cautare?

Motoarele de cautare sunt una dintre principalele surse de trafic ale site-urilor. Daca vrei sa fii pe prima pagina, trebuie sa muncesti mult, sa fii concentrat pe rezultate si sa ai rabdare.

Iata cateva sfaturi utile ca sa ajungi si sa te mentii pe prima pagina in motoarele de cautare:

Actualizeaza permanent site-ul cu texte si continut original
Aceasta este considerata de multi experti cea mai importanta regula ce duce un site pe prima pagina pentru diverse cautari.


In plus, prin continut original (imagini, video) vei crea un motiv pentru care vizitatorii sa se intoarca pe site-ul tau. Concluzia: Scrie cat mai multe articole interesante: cu cat vei avea mai mult continut inedit, cu atat motoarele de cautare vor iubi mai mult site-ul tau si iti vei creste traficul.

Curata codul HTML
Poti avea doua pagini ce arata identic in browser, dar care sa fie diferite pentru motoarele de cautare. In cazul in care nu ai pe cineva care sa se priceapa la HTML, atunci invata tu si aplica asta in folosul tau.


Apoi invata tot ce poti despre standardele web, reguli W3C si nu uita sa folosesti tabele doar atunci cand este cazul. Toate acestea permit robotilor sa strabata site-ul tau mai usor si sa gaseasca continutul mai repede: un pas mic pentru tine, o mare diferenta pentru motoarele de cautare.

Invata un limbaj de programare
Singurul impediment pentru a face schimbari spectaculoase si mai ales utile pe site esti tu insuti.


Daca nu ai pe cineva care se ocupa de programarea site-ului tau si nici nu ai de gand sa angajezi, atunci dedica-ti musai cateva ore pe zi si invata un limbaj de programare.

Foloseste forumurile in avantajul tau
Forumurile si comunitatile sunt modalitatea ideala sa-ti faci cunoscut site-ul. Unde mai pui ca adauga o dimensiune cool, actuala si gratuita la strategia ta de promovare, iar linkurile din semnatura ta conteaza pentru motoarele de cautare.


E important sa participi la discutii pe forumuri si pentru ca acest lucru te ajuta sa te pozitionezi ca specialist in anumite domenii. Exista exemple de site-uri de succes care au pornit de la brandul personal de succes al unor oameni populari in comunitati.

Fa bookmarking social
Nicio definitie pentru bookmarkingul social nu este completa fara efectul acestuia asupra afacerilor.


Printre beneficii se numara in principal constructia de link-uri relevante pentru site-ul tau si atragerea de vizitatori.

Obtine linkuri spre site-ul tau (backlinks)
Daca o parte a expertilor considera ca actualizarea continua cu texte si continut a site-ului este cea mai importanta regula pentru motoarele de cautare, atunci cu siguranta ceilalti iti vor spune ca link-urile catre site-ul tau sunt cele mai importante.


Iata cateva metode prin care obtii link-uri catre site-ul tau: - inscrierea in directoare web - lansarea unui blog - trecerea link-ului in semnatura contului tau pe forumurile pe care activezi - schimbul de link-uri cu alte site-uri - cumpararea de link-uri

Autor : Iulian Ghisoiu - Optimizare.BIZ | Sursa: Trafic.ro