Acer: Cele mai noi smartphone-uri

Acer va lansa anul acesta 10 modele de smartphone-uri

Acer, producatorul de echipamente IT numarul 1 in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), are in plan lansarea, in decursul anului 2010, a 10 modele noi de smartphone-uri.


Potrivit companiei asiatice, cele mai multe telefoane Acer vor fi dotate cu sistemul de operare Android, in detrimentul Windows Mobile.

Totodata, Acer intentioneaza sa externalizeze productia a trei dintre smartphone-urile Android catre Foxconn, companie de top din China, care se ocupa de asamblarea si producerea unui numar mare de produse Apple, inclusiv iPod si iPhone.

Producatorul asiatic si-a luat angajamentul de a utiliza cip-ul Snapdragon de la Qualcomm in noile sale telefoanele incadrate in segmentele medii si inalte ale pietei, in acelasi timp subcontractand productia de receptoare catre compania Compal.


Conform raportului financiar publicat la finele lunii noiembrie, Acer a ramas prima companie in zona EMEA, cu o serie de costuri de operare de maxim sase la suta, raportat la numarul de angajati, respectiv 6.000 in toata lumea.

La capitolul notebook-uri, Acer este numarul 2 mondial dupa Hewellett Packard (HP), oficialii companiei fiind convinsi ca in 2010 primul loc nu le poate scapa.

Divizia din Romania a companiei asiatice si-a mentinut, in primele noua luni din 2009, pozitia de lider pe piata locala a notebook-urilor, cu o cota de 28,3 la suta, echivalentul a 21.034 unitati vandute, dar in scadere fata de perioada similara din 2008, cand romanii au achizitionat 28.456 de unitati, arata datele prezentate in 25 noiembrie in cadrul unei conferinte de presa.

Compania-mama, Acer Inc, infiintata in anul 1975, a raportat, pe trimestrul al treilea din 2009, un venit consolidat de 5,2 miliarde dolari, si o crestere anuala de 5,3 la suta
.

Venitul operational a fost de 147,6 milioane dolari, stabilind din nou un record inalt prin cresterea anuala de 2,2 procente, in timp ce marja de venit operational a fost de 2,8 la suta. In 2008, veniturile companiei au ajuns la 16,65 miliarde de dolari.

Acer este Partener Global al Miscarii Olimpice in organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver din 2010 si a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Sursa: Rompres via Tehnopol