Studiu IT: Laptop-ul, preferat de 46% dintre tinerii romani

Studiu IT: Laptop-ul, preferat de 46% dintre tinerii romani

Aproximativ 46 la suta dintre tinerii romani cu varste intre 18 si 24 de ani prefera laptop-ul in detrimentul desktop-ului, in timp ce 88 la suta dintre cei chestionati au declarat ca ar achizitiona un laptop, releva un studiu intocmit de compania de consultanta Hermes Advisors, la initiativa Intel Romania.


Potrivit sursei citate, majoritatea repondentilor (50 la suta) au precizat ca detin acasa cate un calculator, in timp aproximativ 35,5 la suta au doua computere. Totodata, un procent de 14,5 la suta dintre cei chestionati au declarat ca utilizeaza la domiciliu mai mult de trei computere.

O tendinta interesanta arata ca, desi tipul de echipament cel mai des folosit este inca desktop-ul, se inregistreaza un numar foarte mare de tineri care utilizeaza laptopul (56 din 130, adica 45,16 la suta).

Intrebati pentru ce tip de echipament IT ar opta, 88 la suta dintre repondenti au declarat ca ar achizitiona un laptop.

Studiul Hermes Advisors arata ca utilizarea computerului reprezinta o activitate care incepe pentru 115 dintre cei 130 de tineri chestionati, inainte de varsta de 14 ani.

Acest lucru este confirmat si la nivel international, o cercetare a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) arata ca aproximativ 85 la suta dintre tinerii cu varste de pana la 15 ani utilizeaza frecvent computerul.

Comunicat furnizat de Intel