Statistica jocuri video si online: Opt din zece tineri americani sunt pasionati de jocuri video

Statistica jocuri video si online: Opt din zece tineri americani sunt pasionati de jocuri video

Statistica jocuri video si online
Mai mult de opt din zece tineri americani sunt pasionati de jocurile video, cei cu varste de 12-14 ani alocandu-le acestora peste 10,6 ore pe saptamana, se arata intr-un studiu realizat de NPD Group, citat de AFP.


Circa 55,7 milioane de tineri americani joaca frecvent jocuri pe consola, ei reprezentand 82% din totalul membrilor generatiei lor. Aceasta activitate este mai putin practicata de adolescentii de 15-17 ani, in special de fete.

Scaderea interesului pentru jocurile video odata cu inaintarea in varsta "poate fi cu siguranta atribuita unor puncte de interes mai diverse si care indica o mai mare maturitate", mentioneaza un analist NPD Group.


Cresterea numarului de teme la scoala, a numarului de activitati si a limitelor orare instituite de parinti in ceea ce priveste jocurile video constituie factori care ar putea explica erodarea interesului pentru jocurile video.

Studiul are la baza sondaje realizate, in septembrie, in randul a circa 5.000 de copii si adolescenti cu varste de 2-17 ani.


Sursa: AFP