Romtelecom va transfera circa 400 de salariati catre Ericsson Romania in 2010

Romtelecom va transfera circa 400 de salariati catre Ericsson Romania in 2010

Romtelecom va transfera catre Ericsson Romania, incepand cu 11 ianuarie 2010, aproximativ 400 angajati care activeaza in prezent in departamentele Comutatie si Electroalimentare, in baza unui acord pe o perioada de cinci ani pentru externalizarea unor operatiuni de teren.


"Ericsson isi va asuma in plus responsabilitatea pentru servicii de intretinere corectiva si preventiva de teren pentru activitatile de comutatie si electroalimentare. Contractul sustine strategia Romtelecom de a creste eficienta (...)", se arata intr-un comunicat comun al Romtelecom si Ericsson Romania.

Valoarea acordului nu a fost data publicitatii, dar reprezentantii Romtelecom au declarat ca este una dintre cele mai mari operatiuni de acest tip din Balcani.

"Am parcurs un proces complex inainte de a ajunge in aceasta etapa finala, analizand cu atentie fiecare aspect al acestui acord (...). Am examinat procesele, metodele, instrumentele si experienta partenerului nostru in domeniul serviciilor de administrare, dar si aspectele sociale presupuse de acest acord, incercand sa gasim o solutie cat mai avantajoasa pentru angajatii nostri", a declarat, in comunicat, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

Surse din piata telecomunicatiilor au declarat ca, alaturi de Ericsson Romania, au mai depus oferte si filialele locale ale Nokia Siemens Networks si Alcatel-Lucent.

Seful Ericsson Romania, Maurizio de Dominicis, a afirmat ca acordul intareste relatia de durata construita impreuna cu Romtelecom si reprezinta primul contract al companiei de servicii de administrare a retelei pe piata locala.

"Avantajul dat de scara larga la care opereaza Ericsson si experienta si cunostintele angajatilor Romtelecom transferati se vor completa perfect, permitandu-ne sa ii oferim partenerului nostru un set de servicii de calitate si o structura de costuri superioara", a spus reprezentantul companiei.

La nivel global, Ericsson a anuntat, din 2002 pana in prezent, peste 100 de contracte de servicii de administrare de retea incheiate cu diferiti operatori de pe glob.

Sursa: Tehnopol