RCS&RDS a preluat 30% din actiunile unui operator de cablu din Ungaria

RCS&RDS a preluat 30% din actiunile unui operator de cablu din Ungaria

Compania Digi Telecommunications, parte a grupului RCS&RDS, controlat indirect de omul de afaceri roman Zoltan Teszari, a preluat 30% din actiunile operatorului de cablu si internet TvNetWork, din Ungaria, fara a preciza valoarea tranzactiei.


Digi Telecommunications a achizitionat 5,2 milioane de actiuni la compania ungara, potrivit unei comunicari remise de TvNetWork bursei de la Budapesta. Capitalizarea TvNetWork se ridica la cinci miliarde de forinti (18,3 milioane de euro), potrivit site-ului bursei, si este impartita in 17,3 milioane de titluri. Participatia de 30% ar avea astfel o valoare de 1,5 miliarde de forinti (5,5 milioane de euro).

Ultimul pret de tranzactionare, de marti, al actiunilor TvNetWork a fost de 285 de forinti (circa un euro), cotatie la care pachetul de actiuni detinut de Digi Telecommunications ar valora 1,48 miliarde de forinti (5,42 milioane de euro).


In urma achizitiei, Digi Telecommunications a devenit cel mai important actionar al TvNetWork, fiind urmat de companiile RENTANET Szolgáltató cu 16,99% si Alföldi Kábeltelevízió cu 14,91%.

Attila Nemes, presedinte si actionar al TvNetWork, a declarat, pentru cotidianul ungar Portfolio, ca se asteapta ca Digi Telecommunications sa-si majoreze in continuare participatia. Potrivit reglementarilor bursei de la Budapesta, daca Digi Telecommunications depaseste pragul de 33% va fi obligata sa inainteze o oferta de preluare a companiei.

La scurt timp dupa anuntarea tranzactiei a fost convocata si o adunare generala a actionarilor la 31 ianuarie pentru alegerea de noi directori si a consiliului de administratie.

Sursa: Mediafax & Tehnopol