Phishing: Cum sa te protejezi de atacurile online si fraudele online ?

Phishing : acces la informatiile cumparatorilor

Furtul si abuzul de informatii personale a crescut deosebit de mult in ultimii ani.

Raufacatorii online gasesc in vanzarea datelor de pe carti de credit, online banking sau a conturilor serviciilor de plata (de ex. PayPal) informatii foarte avantajoase.


Principala tinta a infractorilor virtuali sunt deci parolele si informatiile de acces pentru contul de utilizator cum ar fi online banking si serviciile de plata, platformele de tranzactionare, retelele sociale si jocurile online.

Sfaturi pentru imbunatatirea sigurantei pe perioada cumparaturilor online:
G Data Software recomanda urmatoarele masuri pentru a reduce la minimum posibilele riscuri in timpul cumparaturilor online:

1. Folosiți un program antivirus actualizat, firewall si filtre HTTP.
2. Asigurati-va ca software-ul de securitate, sistemul de operare si alte software-uri sunt intotodeauna actualizate cu cea mai recenta versiune.
3. Daca nu aveti incredere in email-urile primite de la expeditori necunoscuti – nu dati click pe niciun link si nu incarcati sau deschideti fisierele atasate.
4. Introduceti adresele website-urilor si autentificarea utilizatorului manual sau folositi functiile de favorite sau bookmark ale browser-ului dumneavoastra.
5. Atentie la detaliile de securitate ale browser-ului dumneavoastra atunci cand cumparati online, urmatoarele aspecte sunt importante: lacatul browserului, abrevierea ”https” in fata adresei introduse, bara pentru adresa evidentiata cu culoarea verde la multe browser-e moderne si afisarea corecta a domeniului top-level.
6. Verificati daca magazinul online ales are termenii si conditiile, recunoasterea meritelor, si declaratii despre costuri expuse in mod clar (ex. Costurile de expediere si posibilele costuri suplimentare.)