Optimizare SEO / SEM: Sfaturi, metode si unelte pentru optimizarea unui blog / website pentru a avea trafic online

Cum sa optimizezi un site SEO

SEO este prescurtarea de la Search Engine Opimization, un termen care tradus in romana ar insemna optimizarea pentru motoarele de cautare.


Optimizare SEO / SEM: Sfaturi, metode si unelte pentru optimizarea unui blog / website pentru a avea trafic online

In primul rand de ce este important ca site-ul tau sa fi aiba o pozitie buna in motoarele de cautare ? Simplu , statisticile arata ca aproape 80% din traficul mondial este generat de motoarele de cautare .


Cei care doresc sa gaseasca informatia care ii intereseaza deschid un motor de cautare gen Google, Yahoo, Altavista, apoi tasteaza un cuvant sau o fraza formata din cuvinte cheie si apoi sunt redirectionati pe site-urile web listate pentru acele cuvinte cheie.

Traficul generat este unul foarte targhetat in sensul ca vizitatorul este trimis spre site-urile care il intereseaza cu adevarat , conform cuvintelor cheie pentru care a facut cautarea. Prin urmare un site care ocupa primele pozitii in motoare pentru cuvantul cheie potrivit tematicii sale poate atrage o multime de vizitatori targhetati fara sa cheltuie un cent pentru promovare.

Dar care sunt factorii care determina un site sa apara in primele pozitii la anumite cuvinte cheie ?

In primul rand continutul site-ului . Cu cat cuvintele cheie sunt mai prezente in continutul site-ului cu atat site-ul respectiv are sanse mai mari sa prinda o pozitie buna pe motoare. Asadar inainte de a face orice altceva trebuie sa te decizi asupra cuvintelor cheie pentru care vrei sa-ti optimizezi site-ul.

Chiar daca este foarte important continutul nu este totul. Titlul site-ului este de asemeni important pentru spiderii (spionii) motoarelor de cautare. Daca cuvantul cheie este inclus in titlul site-ului acesta este mai usor de indexat.

La fel, un truc cunoscut de putina lume este acela de a nu pune virgula in titlu pentru despartirea cuvintelor cheie ci, in locul virgulei, cuvintele sau frazele cheie sa fie despratite prin semnul " | " acest truc creste cu 25% sansele unei indexari mai bune.

Meta tags sunt o alta componenta importanta a procesului de optimizare.
Metatagurile sunt coduri html care se introduc in codul sursa al site-urilor. Acele metataguri trebuie sa fie completate cu numele site-ului, proprietarul, cuvintele cheie, descriere si alte indicii importante pentru motoarele de cautare.

Astazi exista softuri , sau generatoare online care genereaza automat metataguri, dumneavoastra doar sa le inserati cu copy/paste in codul sursa al paginilor.

Succes si un numar cat mai mare de vizitatori!