Kaspersky Antivirus 2010 si Kaspersky Internet Security 2010

Noi certificari pentru programele de securitate Kaspersky 2010

Kaspersky Antivirus 2010 si Kaspersky Internet Security 2010, solutiile de securitate pentru utilizatorii individuali, au fost certificate, recent, cu titlul Oesis Ok, care atesta interoperabilitatea lor cu produsele software ale celor mai importanti vendori la nivel mondial, se arata intr-un comunicat al companiei Kaspersky Labs.


Cele doua versiuni antivirus au fost verificate initial pe sistemele de operare compatibile, absenta de cod suspect in componenta lor si integrarea cu infrastructura software Oesis, standardul pentru managementul si monitorizarea aplicatiilor de securitate.

Solutia Kaspersky Internet Security 2010 /KIS 2010/ a fost evaluata si de laboratoarele Matousec - Transparent Security, care i-au acordat punctajul maxim 10+, care corespunde gradului de protectie 'Excelent'.


Pe parcursul a 84 de teste, repartizate pe 10 niveluri, solutiile de securitate trebuie sa obtina un scor de cel putin 50 la suta pentru a avansa la nivelul urmator, iar KIS 2010 si-a asigurat parcursul datorita calitatilor oferite de modulele HIPS /Host-based Intrusion Prevention System/ pentru filtrarea activitatii aplicatiilor si protectie.

Matousec a testat 42 de solutii de tip Internet Security si Firewall dedicate, pe o platforma Windows XP Service Pack 3. Numai sapte dintre toate produsele evaluate au obtinut certificarea 'Excelent', iar dintre solutiile complete de securitate, KIS 2010 este singura recomandata de catre specialisti pentru achizitionare. Celelalte produse de tip Internet Security evaluate nu au intrunit conditiile pentru a fi nominalizate ca solutii sigure pentru utilizatori.


Compania Kaspersky Lab produce si distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hackeri, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile.

Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.

Sursa: Rogalski Grigoriu, PR