Jocul online ConQUIZtador inca zapaceste romanii

Jocul online ConQUIZtador inca zapaceste romanii

Un joc ce testeaza cultura generala si abilitatile de strateg ocupa locul intai in Romania in clasamentul site-urilor de jocuri ce se adreseaza populatiei mature (12-65 de ani).


ConQUIZtador a inregistrat in ultima perioada o crestere saptamanala de pana la 12%. Pe site-ul www.conquiztador.ro sunt peste 100.000 de conturi utilizator create si aproximativ 56.000 de conturi ale unor concurenti care revin sistematic.

Numarul persoanelor care joaca zilnic este de peste 12.000. In perioada de vara-toamna s-a inregistrat o stagnare a cresterii numarului de utilizatori, dar cresterile au revenit incepand cu luna august. Aproximativ 600 de partide se desfasoara simultan, iar numarul de jocuri zilnice este de peste 90.000.

Jocul exista, deocamdata, in Germania, Ungaria si Romania, iar in septembrie va fi lansat in S.U.A., Rusia si Bulgaria. Singura tara care depaseste Romania ca numar de jucatori este Ungaria, unde a fost lansat in urma cu cinci ani, fiind 'testat' de circa 65% dintre utilizatorii maghiari de internet.

Lucian Iancu apreciaza ca Romania are potentialul de a depasi Ungaria in urmatoarele luni. El a adaugat ca, pana in prezent, popularizarea jocului s-a facut doar pe baza recomandarii prietenilor, fara nicio campanie de popularizare.

Jocul are o baza de date ce contine peste 65.000 de intrebari. Ea este imbogatita de catre utilizatorii, care propun zilnic circa 300 de intrebari, dintre care 150 sunt introduse in joc, dupa verificare.

De asemenea, bazele de date pe care le au la dispozitie administratorii contin toate informatiile necesare pentru a face evaluari pe paliere de varsta, zone sau domenii testate. In septembrie va fi lansata o noua versiune, care va contine trei jocuri noi, sisteme de lupta antifrauda, capacitatea de a rezista unui volum mare de utilizatori simultan.

De asemenea, se va realiza o revizie completa a tuturor intrebarilor din joc (corectii ortografice, sintactice si de continut). Exista si perspectiva unei colaborari cu un post tv, in vederea lansarii unei emisiuni-concurs.

Lucian Iancu,cel care a lansat jocul in Romania, a anuntat ca se doreste organizarea unor campionate locale si a unor intalniri ale jucatorilor. In paralel, va fi implicat in lansarea jocului in Franta, unde evenimentul va fi insotit si de o campanie de publicitate.

Jocul a fost conceput de o firma de software din Ungaria si reprezinta rezultatului a cinci ani de munca. A aparut in 2002 pe Internet, de atunci inregistrandu-se peste 1,5 milioane de useri.

ConQUIZtador a fost lansat in Romania la finele anului 2006. Dupa achizitionarea licentei de catre clujeanul Lucian Iancu, doua persoane au lucrat timp de doi ani pentru a crea scheletul site-ului.

In joc pot fi implicati trei competitori, care 'cuceresc' portiuni din teritoriul Romaniei in functie de corectitudinea cu care raspund la o serie de intrebari de cultura generala. Rezultatele obtinute se acumuleaza sub forma de punctaje, dar si de 'galbeni', care pot fi valorificati in licitatii organizate periodic.

Prezentat de Tehnopol