Joc video despre pandemia de gripa A H1N1

Joc video despre pandemia de gripa A H1N1, creat de experti medicali olandezi

Experti din cadrul Centrului Medical Erasmus din Rotterdam au creat un joc video bazat pe amenintarea pe care virusul A H1N1 si raspandirea sa rapida o reprezinta pentru umanitate, relateaza BBC News Online.


Jocul, care se numeste Marea Gripa, "are la baza nevoia de a creste constientizarea amenintarii reprezentate de o pandemie si a masurilor de stopare a acesteia", a declarat Albert Osterhaus, conducatorul departamentului de virusologie din cadrul Centrului Medical Erasmus si unul dintre expertii implicati in crearea jocului.

"In niciun caz acesta nu intentioneaza sa inlocuiasca sfaturile date de autoritatile medicale", a subliniat el. "Scopul (jocului) este de a crea o alta cale de informare", a precizat el.

Jocul se poate juca online, jucatorii trebuind sa stopeze, in masura puterilor lor, raspandirea virusului necunoscut. Cu cat trece mai mult timp, cu atat numarul persoanelor infectate este mai mare, numarul mortilor creste, iar tot mai multe tari sunt afectate.

Jucatorului i se ofera, totodata, optiunea de a inchide scolile si aeroporturile, de a inchide temporar companiile si de a plasa in carantina membrii infectati ai populatiei.

Sursa: BBC