Google Nexus One, primul telefon mobil marca Google

Google Nexus One, primul telefon mobil marca Google

Google intentioneaza sa scoata pe piata in 2010 propriul model de telefon mobil, denumit "Nexus One", aparatul urmand sa fie vandut direct cumparatorilor, fara intermediul operatorilor de telefonie, potrivit Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Aparatul va fi fabricat de compania taiwaneza HTC si se va baza pe sistemul de operare Android, creat de Google. Telefonul va fi vandut online, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Serviciile de telefonie vor trebui achizitionate separat. HTC este al patrulea producator de telefoane inteligente la nivel mondial. Google a inceput sa dea de curand angajatilor o versiune a Nexus One, au spus sursele.

Telefoanele mobile bazate pe platforma Android au captat in ultimul timp atentia industriei de profil, iar Motorola si Sony Ericsson au decis sa-si echipeze cele mai noi aparate cu acest sistem de operare.

Cota de piata a Android in Europa de Vest a crescut la 5,4%, de la 4,2% in perioada iulie-septembrie, potrivit companiei de cerectare IDC.

Sursa: Reuters, furnizat de Tehnopol