Femeia care l-a agresat pe Suveranul Pontif are 800 de fani pe Facebook

Femeia care l-a agresat pe Suveranul Pontif are 800 de fani pe Facebook

Grupul de pe Facebook, "Susanna Maiolo Fans club", numele femeii de 25 de ani care a reuşit să treacă de cordonul de securitate al Suveranului Pontif pentru a sări asupra acestuia, numără peste 800 de fani.


Potrivit NewsIn, comentariile sunt în general ironice: unul îi acordă "medalia de aur la Jocurile olimpice pentru săritura peste obstacol", un altul afirmă că "avea în mână o statuie a Sfântului Petru", aluzie la atacul căruia i-a căzut victimă premierul Silvio Berlusconi pe 13 decembrie la Milano. După agresiunea contra lui Berlusconi, peste 10.000 utilizatori Facebook s-au reunit pentru a-l lăuda pe "eroul modern", agresorul Massimo Tartaglia, în vreme ce alţii au intervenit în apărarea şefului guvernului italian.

Noua iniţiativă a fost vehement criticată de responsabili politici. Gianfranco Rotondi, ministru al Actualizării programului de guvernare, a vorbit despre "stupiditatea" şi "laşitatea" care trebuie "condamnate şi oprite". Un senator al partidului lui Berlusconi, Antonio Gentile, a apreciat că formarea acestui grup "confirmă necesitatea unei intervenţii legislative". "O reţea socială nu poate fi un loc unde să celebrăm violenţa", a adăugat el.

În octombrie, justiţia italiană a deschis o anchetă după ce pe Internet au fost postate mai multe apeluri care îndemnau la uciderea lui Berlusconi. Un grup de aproape 300 de persoane proclama "Moarte lui Berlusconi", în vreme ce un altul era intitulat "Să îl ucidem pe Berlusconi".

Şeful guvernului italian a declarat şi el, vineri, comentând agresiunea asupra Papei într-o intervenţie telefonică la TG1, că trebuie "să oprim această fabrică de minciuni, de extremism şi chiar de ură".


Papa Benedict al XVI-lea a fost agresat, joi seara, de o "femeie aparent dezechilibrată mintal", care l-a doborât la pământ la intrarea în bazilica San Pietro unde suveranul pontif se pregătea să celebreze slujba de la miezul nopţii. Benedict al XVI-lea nu a fost rănit, s-a ridicat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic şi a putut să celebreze slujba de Crăciun.

Imaginile televizate arată clar o femeie care sare peste bariera de securitate, îl ia pe papă de gât şi îl trage spre ea, făcându-l să cadă la pământ în timp ce acesta se îndrepta spre bazilică însoţit de 30 de cardinali. Autoarea agresiunii asupra papei, în vârstă de 25 de ani, are dublă cetăţenie, italiană şi elveţiană, şi a fost spitalizată, a anunţat vineri dimineaţă părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al papei. În busculadă, cardinalul francez Roger Etchegaray, în vârstă de 87 de ani, a căzut şi are o fractură de femur, fiind spitalizat.

Necunoscuta, care ar suferi de tulburări psihice şi care ar mai fi încercat să se apropie de capul Bisericii catolice şi anul trecut, în timpul slujbei de la miezul nopţii, a fost arestată imediat după agresiune, fiind mai întâi interogată de jandarmii de la Vatican. Femeia ar putea fi predată autorităţilor italiene, pentru că Vaticanul nu are închisoare, ci doar două celule de securitate. "A fost o agresiune, dar nu a fost periculoasă, pentru că femeia nu era înarmată", a asigurat purtătorul de cuvânt al Papei, părintele Federico Lombardi.

În timpul slujbei de Crăciun, Benedict al XVI-lea a denunţat "egoismul, cel de grup, ca şi cel individual" care "ne ţine prizoniere interesele şi dorinţele, care se opune adevărului şi ne separă unii de ceilalţi".


Sursa stire: Realitatea.net