"Twitter", desemnat cel mai popular cuvant din limba engleza in 2009

"Twitter", desemnat cel mai popular cuvant din limba engleza in 2009

"Twitter" a fost desemnat cel mai popular cuvant din limba engleza in 2009, potrivit The Global Language Monitor, fiind urmat de "Obama", "H1N1", "stimul" si "vampir", informeaza platforma mashable.com.


The Global Language Monitor, un instrument de analiza a tendintelor de dezvoltare din diferite limbi, a facut publica lista cu cele mai populare cuvinte si sintagme din limba engleza in 2009. Daca in 2008 cuvantul cel mai popular a fost "change/ schimbare" (datorita referirilor la presedintele SUA Barack Obama), in 2009, cuvantul care a avut cea mai mare notorietate a fost "twitter".

Rezultatul nu este surprinzator, tinand cont de atentia media atrasa de site-ul de microblogging omonim, care l-a validat pentru introducerea in lexicul limbii engleze si l-a facut chiar sa surclaseze ca popularitate cuvinte ca "Obama", "H1N1", "stimul" si "vampir", prezente in top pe urmatoarele locuri.

"Intr-un an dominat de schimbare pe scena politica, de aparitia unei pandemii, de efectele care au urmat unui adevarat tsunami financiar si de moartea unui simbol pop, cuvantul «twitter» si-a castigat locul in fata tuturor celorlalte. Twitter reprezinta o forma noua de interactiune sociala, unde comunicarea este redusa la 140 de caractere", a spus Paul J.J. Payack, presedinte al The Global Language Monitor. "Limitarea la acest format strict reclama ceva din rigorile sonetului sau ale haiku-ului. Ne putem chiar intreba unde ne va duce aceasta limita impusa a cuvintelor".

Furnizat de Tehnopol