Cel mai bun antivirus si anti spyware: VIPRE Antivirus + Antispyware a primit distinctia VB100

Cel mai bun antivirus si anti spyware: VIPRE Antivirus + Antispyware a primit distinctia VB100

Sunbelt Software, important furnizor de software de securitate pe platforme Windows, a anunţat astăzi că produsul său VIPRE Antivirus + Antispyware a primit distinctia VB100 de la Virus Bulletin, cel mai respectat institut de testare comparativă a soluţiilor antivirus.


Testul a fost realizat pe platforma Windows 7, iar Sunbelt Software, la prima sa participare la acest prestigios test, a detectat cu succes toţi viruşii “in the wild” fără a avea vreun singur “false-positive”.

Viruşii sunt în general clasificaţi ca fiind 'in the wild', atunci când se răspândesc ca urmare a operaţiunilor zilnice sau între computerele unor utilizatori “de încredere”.

Nivelul remarcabil de detectare al “programelor rău-intenţionate”(malware) duce la recunoaşterea acurateţii şi profunzimii tehnologiei antivirus folosite de Sunbelt pentru VIPRE.

Virus Bulletin a testat diferite produse antivirus pentru mai multe rate de detecţie, lipsa lor de alarme false, precum şi viteza de scanare pe Windows 7. VIPRE a detectat cu succes 100 % viruşii “in the wild”.

'Probabil una din cele mai aşteptate apariţii la VB100 ... suntem foarte încântaţi că vom ajunge în cele din urmă să înregistrăm şi să raportăm rezultatele', a scris Virus Bulletin în raport.

'WildList s-a dovedit a nu fi un obstacol foarte mare în ciuda setului complicat de mostre Virut şi fără nici un “false-positive”; astfel VIPRE câştigă un VB100 la prima sa apariţie - sperăm să vedem cât mai multe'.

Virus Bulletin este una dintre cele mai prestigioase publicaţii independente dedicată pieţei de securitate antispam şi antimalware. Testele sale se concentrează asupra ratelor de detecţie a virusului şi de viteza de scanare, precum şi la modul în care acestea se comportă când scanează fişiere despre care ştie că sunt “curate”.

Pentru a putea afişa sigla VB100, un produs antivirus trebuie să fi demonstrat în testele Virus Bulletin, că detectează toţi viruşii activi în diverse medii ale utilizatorilor, atât la scanarea la cerere, cât şi la accesarea fişierelor; de asemenea trebuie ca rata de detecţie 'false-positive' când scanează un set de fişiere neinfectate, să fie 0.

Produsul trebuie să îndeplinească aceste criterii, în starea implicită.

Spre deosebire de alte sisteme similare de testare, Virus Bulletin foloseşte ultimele seturi WildList - disponibile de la WildList Organization- în testele sale. Asta înseamnă că produsele care sunt 'implicate' in schimbarea generaţiei de ameninţări sunt cele mai susceptibile de a primi distincţii VB100.

Mai multe informaţii despre Virus Bulletin, pot fi găsite pe site-ul: www.virusbtn.com .

'Includerea în VB100 este o importantă distincţie acordata furnizorilor de antivirus şi confirmă linia de produse VIPRE Sunbelt ca fiind una dintre cele mai exacte şi eficiente pe piaţa de astăzi; detecţia real-time a viruşilor “in the wild” a fost un punct pe care noi am pus accent şi nu a fost niciodată mai important, având în vedere nivelul de creştere al atacurilor cibernetice' , a spus Alex Eckelberry, CEO al Sunbelt Software.

Comunicat de presa oferit de Rotaru Daniel si Comunicate de presa