"2Parale Afiliere" a fost vandut

"2Parale Afiliere" a fost vandut

Anuntat la Netcamp in decembrie 2008 de catre Radu Spineanu – fondator – 2Parale a primit in februarie 2009 o prima runda de finantare de la Seed Money.


Afacerea este in crestere constanta de la lansare, in noiembrie 2009 campaniile derulate in 2Parale generand peste 500.000 de clickuri, realizate de 170.000 de vizitatori unici. Furnizorii inscrisi in sistem au avut in noiembrie peste 1.100 de vanzari in valoare de 250.000 RON. Comisioanele acordate afiliatilor, aferente vanzarilor din aceasta luna, au fost de 20.000 RON.

Principiul marketingului afiliat consta in publicitate platita doar pentru rezultate – vanzari sau lead-uri. Furnizorii isi creeaza campanii la care afiliatii (publisheri, bloggeri, specialisti SEM) aleg sa se inscrie in functie de target si de comisioanele oferite.

Incepand cu 2010 business-ul 2Parale se va separa in 2 companii:

- cea actuala – 2 Parale On-line SRL va ramane cu acelasi actionariat ca in prezent si se va focusa pe dezvoltarea tehnologiei si promovarea internationala a platformei
- compania noua – 2 Parale Afiliere SRL va detine licenta exclusiva de utilizare a platformei in Romania si va prelua business-ul (contracte furnizori si afiliati, dezvoltare afacere, site)

2 Parale On-line va detine 20% din compania noua. Restul de 80 de procente vor fi detinute de Dorin Boerescu – 60% si Daniel Enache – 20%.

Dorin Boerescu:

“Sunt sigur ca marketingul afiliat va creste foarte mult in Romania in urmatorii ani. Este un sistem care recompenseaza in mod direct performanta de marketing si care schimba complet paradigma alocarii bugetelor de promovare – daca in mod traditional mai intai se aloca si cheltuiesc bugetele si abia apoi se masoara rezultatele, in marketingul afiliat mai intai se masoara rezultatele si ulterior sunt platiti cei care le-au generat.

Mai mult, sistemul este 100% transparent si motivant pentru fiecare parte – toti cei implicati au ca obiectiv generarea de rezultate concrete, fie ca vorbim de vanzari sau de leaduri.

Ma bucur ca avem oportunitatea de a cumpara un business care si-a demonstrat deja viabilitatea si cred ca este un mare avantaj faptul ca 2Parale nu este afiliat nici unui grup de presa sau de interese din online-ul romanesc. Asta ne da libertatea de a colabora cu oricine si sunt sigur ca multi din jucatorii importanti din piata – advertiseri sau publisheri – vor aprecia acest avantaj si vor lucra cu noi.

Intentionam sa dezvoltam 2Parale ca pe o alternativa puternica fata de publicitatea online clasica – atat ca o solutie foarte eficienta pentru advertiseri cat si ca o alternativa de monetizare pentru publisheri, bloggeri sau specialisti in SEM.”

Radu Spineanu:

“Cu 2Parale am atins toate tintele care ni le-am impus pentru 2009. Am dovedit ca Marketingul Afiliat este un sistem care merge si unde este loc enorm de crestere. Sunt sigur ca Dorin va face din 2Parale unul din cele mai importante medii de promovare online din Romania in urmatorii ani.”

Pentru 2010 2Parale Afiliere are ca obiective cresterea numarului de furnizori si afiliati activi si consolidarea business-ului in Romania.

Dorin Boerescu este antreprenor in comunicare – printre companiile in care este implicat se numara: Bakemono – publisher online, agentia de publicitate Godmother si tipografia digitala Agrafa. De asemenea este co-fondator Hyperactive – agentie interactiva preluata recent de Initiative si Lowe&Partners si ProdigyPR (preluata de catre Cristian Manafu).

Daniel Enache este investitor in online, avand la activ investitii in Bakemono, Bookblog, Newsmix

Radu Spineanu este fondatorul 2Parale si advisor SeedMoney.
Seedmoney este primul angel investment fund din Romania care investeste exclusiv in proiecte online inovative care abordeaza o piata globala. Seedmoney investeste in faza de start a proiectului sume cuprinse intre 10-50k euro pentru maxim 20% din companie. Pe langa investitia initiala Seedmoney ofera suport pentru obtinerea altor runde de finantare. Seedmoney a fost fondat in 2008 de Pablo Rodriguez Gonzalez, Victor Anastasiu si Vlad Stan si a finantat 7 proiecte in Romania.

Sursa comunicat : Recomunicat